VERJARINGSTERMIJN VERSLINDT LIQUIDITEIT!

Alle modebedrijven die zakendoen in Duitsland en hebben ingestemd met de toepassing van het Duitse recht, dreigen aan het einde van het jaar definitief het recht op oude claims te verliezen. Aan het einde van het jaar vervallen namelijk alle claims die in 2017 naar Duits recht zijn ontstaan en vervallen daarmee voorgoed.

Deze verjaringstermijn van slechts 3 jaar, die kort is in vergelijking met andere landen in Europa, bevat nog een andere valkuil. Waar bijvoorbeeld in Nederland de geldende verjaringstermijn van 5 jaar onderbroken worden door middel van een simpele schriftelijke aanmaning, is dit in Duitsland niet mogelijk. Alleen het nemen van juridische stappen, zoals aanvraag van het zgn. “Mahnbescheid”, kan ervoor zorgen dat een nieuwe verjaringstermijn vanaf dit moment ingaat.

Dit betekent dat alle modebedrijven die in Duitsland actief zijn, nu direct moeten reageren en moeten nagaan of er openstaande vorderingen zijn, stammend uit 2017. Is dit het geval, dan moet de incasso nu worden gestart. Hierbij is van belang dat deze procedures vóór 31 december zijn gestart en zo de verjaringstermijn weer opheffen.

Als speciale dienstverlener exclusief voor de mode-, schoenen- en textielindustrie heeft MODINT Credit & Finance MODINT alle tools in huis om u hierin bij te staan en verder te helpen. Neem contact op met ons via info@modintcredit.com of tel +31 88 5054700.

Bron: MODINT Credit & Finance
Afbeelding: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: