Jouw incasso geregeld met MODINT Credit & Finance

Hulp bij jouw financiën? Schakel MODINT Credit en Finance in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Dien jouw vordering eenvoudig in bij MODINT Credit & Finance en incasseer direct.

Incasso

Met meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van incasso in mode, sport, schoenen, textiel en home & living is MODINT Credit & Finance de aangewezen partij om incasso aan uit te besteden. Ons incasso is een preventieve en professionele aanvulling op jouw debiteurenadministratie. Maar liefst 90% van de incasso’s via MODINT Credit & Finance wordt binnen 30 dagen betaald.

Incasso via MODINT Credit & Finance

Incassobeheer gebeurt door de gespecialiseerde creditmanagers van MODINT Credit & Finance. Je krijgt als klant een contactpersoon aangewezen die al jouw incassozaken regelt. Reminders en andere acties richting de klant gebeuren uitsluitend in overleg met jou.

MODINT Credit & Finance staat voor een uitzonderlijke klantenservice. Dankzij ons internationale karakter is communiceren in de moedertaal van jouw klanten geen enkel probleem. We streven naar betaling van de vordering mét behoud van de relatie met jouw afnemer.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Waarom incasso uitbesteden?

Je incasso uitbesteden brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst hebben wij ervaring en expertise in incassozaken en zijn we goed thuis in de financiële en juridische regelgeving. We werken efficiënt om jouw vorderingen betaald te krijgen, wat leidt tot een snelle inning van jouw facturen. Daarnaast behoud jij de goede klantrelatie; je hoeft immers niet meer zelf achter je geld aan. Zo kun jij je tijd besteden aan het runnen van je onderneming.

Wat is onze methode in het incassoproces?

De eerste fase van het incassotraject is minnelijke incasso. De doelstelling van minnelijke incasso is betaling van de vordering. In één keer of via een betalingsregeling, zonder onnodige (gerechtelijke) kosten. MODINT Credit & Finance zet zich in om zoveel mogelijk vorderingen op minnelijke wijze te incasseren.

Wanneer de debiteur geen gevolg geeft aan onze telefonische herinneringen, schriftelijke aanmaningen en ingebrekestelling, dan zullen wij de volgende incassostap zetten. Hoewel wij in 80% van de gevallen incasseren zonder tussenkomst van een advocaat, zijn juridische stappen soms onvermijdelijk.

Of we een kort geding procedure starten, een faillissementsaanvraag doen, beslag laten leggen of een bodemprocedure aan moeten gaan, hangt af van de vordering. MODINT Credit & Finance ondersteunt op verschillende manieren in dit proces.

Debiteurenbeheer

Volle kracht of de nodige tact

Procedures worden door onze juridische afdeling uitgevoerd. Dankzij ruime kennis en ervaring komen wij tot de beste resultaten voor jouw onderneming. Wij houden van een heldere communicatie via korte lijntjes en zetten alle stappen in overleg met jou.

Incasso

De juiste maatregelen treffen

Bij MODINT Credit & Finance streven we ernaar om gerechtelijke procedures tot een minimum te beperken. Daarom doen we voor we overgaan tot gerechtelijke stappen, onderzoek naar de verhaalsmogelijkheden. Op basis daarvan bepalen we of een procedure zinvol is.

Blijkt een gerechtelijke incasso toch de beste of enige optie? Dan dienen wij je betwiste vordering bij de rechtbank in om een vonnis te krijgen. Daarna kunnen we overgaan tot executie.

Financiering

Advies en bijstand

Wij weten als geen ander hoe gecompliceerd het juridische aspect van incasso kan zijn. MODINT Credit & Finance levert daarom juridische advisering en bijstand bij geweigerde zendingen, kwaliteitsgeschillen en toetsing van Algemene Voorwaarden. Wij assisteren bij de afwikkeling van zaken rondom faillissement, surseance Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, of analoge vormen van insolventie in het buitenland.

Leg vandaag nog jouw incasso opdracht bij ons neer! Wil je liever eerst met een specialist spreken? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)88 505 4700.

Heb je vragen? Laat je op maat adviseren door één van onze incasso specialisten! Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over:

    Bel me terug