Check de kredietwaardigheid van je afnemers met MODINT Credit & Finance

Hulp nodig bij jouw financiën? Wij kunnen je helpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wil je meer weten over de kredietwaardigheid van jouw klanten? Doe gelijk een credit check.

Kredietinformatie

Hoe goed ken jij je afnemers en wat weet je eigenlijk over die nieuwe klant? Kunnen ze jouw factuur (nog) wel betalen? MODINT Credit & Finance verschaft kredietinformatie over jouw afnemers. Op basis hiervan kun je een juiste inschatting maken van de financiële risico’s. Zo kun je ervoor kiezen om alleen met betrouwbare bedrijven in zee te gaan.

Wat is kredietwaardigheid?

De kredietwaardigheid van een bedrijf geeft een inschatting van de kans dat een bedrijf aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld kredietverstrekkers bij het verstrekken van een lening.

Het is ook belangrijk voor jou als ondernemer, je wilt immers alleen zaken doen met bedrijven die jouw facturen kunnen betalen. Vooral bij grote orders kan slecht betaalgedrag van je klanten ervoor zorgen dat je zelf in de problemen komt. Met onze check op kredietwaardigheid krijg jij inzicht in de financiële situatie van je relaties en kun je onbetaalde facturen of erger voorkomen.

Kredietinformatie en kredietrapporten

Kredietinformatie omvat alle gegevens die verband houden met de kredietwaardigheid van een bedrijf. Je kunt hierbij denken aan betalingsgedrag, balansinformatie en jaarcijfers, maar ook aan bijvoorbeeld insolventies uit het verleden.

Op basis van deze kredietinformatie maakt MODINT Credit & Finance een inschatting van het kredietrisico bij jouw afnemers. Je ontvangt van ons een rapport over de klant met een kredietadvies, een betalingswaardering, officiële gegevens en eerdere financiële calamiteiten. Op basis van deze gegevens krijgt de klant een kredietrating: hoe hoger de score, hoe betrouwbaarder de klant.

Met de kredietinformatie van MODINT Credit & Finance ben je op de hoogte van de financiële situatie van jouw afnemers en die van jouw klanten en verminder je kredietrisico’s.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Waarom MODINT Credit & Finance voor jouw kredietinformatie?

MODINT Credit & Finance beschikt over een unieke en zeer uitgebreide databank met actuele informatie van ruim 200.000 bedrijven in binnen- en buitenland.

Onze credit checks bevatten onder meer klantenidentificatie, betalingservaringen over meerdere seizoenen, eventuele achterstalligheden (frequentie, duur en samenloop) en incasso’s. In combinatie met jaarcijfers ontstaat op deze manier een duidelijk beeld over de kredietwaardigheid van jouw klanten.

Kredietinformatie is de basis voor gedegen creditmanagement. Hiertoe behoren ook debiteurenbeheer, incasso en dekking tegen schade door een kredietverzekering. MODINT Credit & Finance verzorgt het complete plaatje.

Monitoring

Het is belangrijk om regelmatig de financiële situatie van jouw klanten te toetsen. Deze kan immers zo maar veranderen. MODINT Credit & Finance houdt je geïnformeerd over alle relevante veranderingen in de kredietwaardigheid van jouw klanten. Wij monitoren en jij kunt op elk gewenst moment het betaalgedrag van je klanten raadplegen.

Wil je meer weten over het checken van de kredietwaardigheid van jouw klanten of monitoring, neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Hulp nodig bij jouw financiën? Schakel MODINT Credit en Finance in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Doe vandaag nog een credit check! Wil je liever direct met een specialist spreken? Bel dan +31 (0)88 505 4700.

Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over:

    Bel me terug