Extra financiële ruimte met voorraadfinanciering via MODINT Credit & Finance

Ben jij benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem contact met ons op.

Hulp bij jouw financiën? Schakel MODINT Credit en Finance in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voorraadfinanciering
Het inkopen van voorraad kan een grote impact hebben op je werkkapitaal. Zeker als het gaat om voorraad en inkopen die ook afhankelijk zijn van het seizoen. Wanneer er onvoldoende middelen zijn om dit te financieren, kan voorraadfinanciering de oplossing zijn.

Wat is voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering is een zakelijke financiering op basis van betaalde courante voorraden.

Door voorraadfinanciering kun je de voorraad die vastzit in jouw bedrijf,  vrijmaken voor extra liquiditeit. Het geeft je (tijdelijk) extra financiële ruimte om te kunnen blijven investeren in jouw bedrijf.

Voordelen voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering is een flexibele financiering die meebeweegt met de hoeveelheid voorraad in jouw bedrijf en je beter in staat stelt om bv seizoenspieken op te vangen. Met voorraadfinanciering beschik je bovendien over extra financiële slagkracht om je bedrijf te laten groeien. Bijvoorbeeld door je assortiment uit te breiden of door te investeren in een grotere voorraad wanneer je je zaak uitbreidt. Tot slot loop je als ondernemer minder risico op wanbetaling doordat er bij een voorraadfinanciering vanuit gegaan wordt dat er ook gebruik gemaakt wordt van debiteurenfinanciering (factoring).

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Voorwaarden voorraadfinanciering

Om in aanmerking te komen voor voorraadfinanciering moet je aan een aantal factoren voldoen. Voorraadfinanciering is bovendien alleen mogelijk in combinatie met debiteurenfinanciering (factoring). Minimale eisen gesteld aan voorraadfinanciering:

  • De voorraad bestaat uit een betaald gereed product, is courant en opgeslagen in Nederland;
  • Minimale voorraadfaciliteit van 500.000 euro;
  • Minimale omzet van 5 miljoen euro per jaar.

Wil je meer weten over inkoopfinanciering of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor voorraadfinanciering? Neem contact op met onze specialisten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bel me terug

    Offerte aanvraag

      U wilt informatie over: