Financier je supply chain met inkoopfinancieringing via MODINT Credit & Finance

Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Hulp bij jouw financiën? Schakel MODINT Credit en Finance in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Inkoopfinanciering
Vaak is de behoefte aan extra werkkapitaal er niet pas vanaf het moment van factureren, maar veel eerder in de supply chain. Zeker wanneer een leverancier bijvoorbeeld vraagt om een vooruitbetaling bij aanvang van productie. Als er onvoldoende middelen zijn om dit voor te financieren, kan inkoopfinanciering uitkomst bieden.

Wat is inkoopfinanciering?

Als ondernemer is het prettig om een goede cashflow te hebben om snel en voordelig in te kunnen kopen. Wanneer het niet lukt om je leveranciers (vooruit) te betalen, kan een inkoopfinanciering de oplossing zijn. Bij inkoopfinanciering of trade finance wordt de inkoopwaarde van de goederen geheel of gedeeltelijk voorgefinancierd.

Voordelen inkoopfinanciering

Door inkoopfinanciering heb je de ruimte om scherp in te kopen en margevoordeel of korting te behalen. Daarnaast ben je ook flexibeler in het opvangen van wisselende omzet en bv seizoenspieken. Bovendien kun je de financiering gebruiken als kapitaal om meer inkopen te doen en dus te kunnen groeien. Tot slot loop je als ondernemer minder risico op wanbetaling doordat er bij inkoopfinanciering vanuit gegaan wordt dat er ook gebruik gemaakt wordt van debiteurenfinanciering (factoring).

Voorwaarden inkoopfinanciering

Bij inkoopfinanciering wordt er vanuit gegaan dat de financiering na uitlevering en facturatie aan de eindklant, overgaat in een debiteurenfinanciering (factoring).

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Inkoop dient grotendeels of volledig plaats te vinden op basis van reeds gesloten orders;
  • Orders moeten overdraagbaar zijn en de afnemer kredietwaardig;
  • Inkoopfinanciering vindt plaats in combinatie met verpanding van de order of orderportefeuille en de voorraad.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Inkoopfinanciering via MODINT Credit & Finance

Onze partners in inkoopfinanciering bieden liquiditeit aan (internationale) kleine en middelgrote ondernemingen. Zij handelen over alle continenten en bieden op maat gemaake oplossingen om jouw volledige supply chain te financieren.

Purchase finance

Purchase finance of purchase order finance wordt gebruikt om pre-shipment financiering te verstrekken, vaak specifiek gericht op één koper of leverancier. Purchase finance wordt vaak gebruikt door handelsbedrijven, die leveranciers én eindafnemers hebben. Financiering vindt plaats op basis van inkooporders die een financiële injectie geven aan een groeiend bedrijf. Deze faciliteit is niet bekend bij veel bedrijven en is vaak een alternatief voor investeringen.

Wil je meer weten over onze vormen van finaciering en welke de juiste oplossing is voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wil je meer weten over onze vormen van financiering? Vraag vrijblijvend een offerte op.

Heb je vragen? Laat je op maat adviseren door onze specialisten!

Bel me terug

    Offerte aanvraag

      U wilt informatie over: