Dringend behoefte aan liquiditeit?

Ontvang binnen 24 uur tot 90% van het openstaande factuurbedrag van je debiteuren

OFFERTE OPVRAGEN

ZORG VOOR VOLDOENDE CASHFLOW

Heeft jouw onderneming te kampen met geld dat vastzit bij afnemers, in betaalde voorraden of in voorverkochte inkopen? Heb je daarnaast te maken met seizoensgebonden omzet? Dan merk je dat je financieringsbehoefte sterk wisselt en dat het werkkapitaal dat je nodig hebt om te investeren niet beschikbaar is. Factoring is dan mogelijk dé oplossing.

Binnen 24 uur beschikking over liquiditeit

Met factoring is er direct werkkapitaal om te ondernemen en heb je geen omkijken meer naar debiteurenbeheer. In de meeste gevallen betaalt de factormaatschappij maximaal 90% van de factuur binnen 24 uur uit. En als het nodig is nemen we contact op met de klant. Dat geeft jullie ruimte om als organisatie te ondernemen.

Factoring als goedkope oplossing

Factoring hoeft niet duur te zijn. Vergeleken met andere financieringsvormen (bijvoorbeeld via banken) kan het zelfs goedkoper zijn. Niet alleen bespaar je op een aantal overhead kosten zoals porto, briefpapier en tijd van medewerkers. Je hoeft niet te wachten op betalingen en daarom kun je profiteren van een gezondere bankbalans en besparing op rentekosten. En last-but-not-least: Door een snelle uitbetaling kunnen bijvoorbeeld vaak betere afspraken met leveranciers gemaakt worden, waarmee factoring zichzelf terug verdient.

Stap 1: Overdragen facturen

Wanneer de factuur voor geleverde goederen of diensten is gemaakt, wordt deze meteen elektronisch naar de factormaatschappij verzonden.

Stap 2: Betaling factuur

Er wordt snel betaald, in de meeste gevallen binnen 24 uur, en maximaal 90% van de factuurwaarde (minus een factorfee).

Stap 3: Debiteurenbeheer

Wij voeren namens de factormaatschappij het debiteurenbeheer uit. Ook treden wij tegelijkertijd op namens de kredietverzekeraar, zodat je vordering altijd onder de dekking blijft. Als het nodig is nemen we contact op met klanten die te laat betalen. Dat doen wij op een zorgvuldige manier, met oog voor jullie klantrelatie.

Stap 4: Debiteur betaalt

De debiteur betaalt het factuurbedrag rechtstreeks aan de factormaatschappij.

Stap 5: Betaling resterend bedrag

Zodra de betaling van de debiteur is ontvangen, wordt het resterende bedrag minus financieringskosten overgemaakt.

OFFERTE OPVRAGEN

Waar banken veelal maximaal 60% van de vordering financieren, kan met factoring tot 90% van het factuurbedrag gefinancierd worden. Binnen factoring wordt tot 90 dagen na vervaldatum gefinancierd. Ondernemers die met factoring werken kunnen al één dag na het overdragen van de facturen beschikken over extra financiële ruimte. Met deze extra financiële middelen kun je je werkkapitaal aanzienlijk vergroten.

IS FACTORING GESCHIKT VOOR JOUW BEDRIJF?

Doe de factor scan

Wil je weten of factoring geschikt is voor je bedrijf? Doe de gratis MODINT C&F Factorscan. Je krijgt van ons een advies op maat en weet direct of factoring interessant is voor je debiteurenportefeuille. De factorscan is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Hoe gaat de factorscan van MODINT C&F in zijn werk?

We maken telefonisch kennis met elkaar, bespreken de kenmerken van je bedrijf, de huidige financiële situatie en willen graag weten waarom je factoring overweegt.

Het is handig om de volgende informatie bij de hand te houden:

Gegevens over je klantenbestand en historie van debiteuren;
Hoeveel facturen je op jaarbasis verstuurt en wanneer;
Omzetgegevens (incl. BTW).

Uw naam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoonnummer

Wat voor soort klanten heb je?

Wanneer factureer je?

Wat is je verwachte jaaromzet?

Opmerkingen