Met factoring van MODINT Credit & Finance beschik je snel over liquiditeit

Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Hulp nodig bij financiën? Schakel MODINT Credit en Finance in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Factoring
Heeft jouw onderneming te kampen met geld dat vastzit bij afnemers, in betaalde voorraden of in voorverkochte inkopen? Heb je daarnaast te maken met seizoensgebonden omzet? Dan merk je dat je financieringsbehoefte sterk wisselt en dat het werkkapitaal dat je nodig hebt om te investeren niet beschikbaar is. Factoring is dan mogelijk dé oplossing.

Wat is factoring?

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Hierbij neemt een factoringsmaatschappij jouw facturatie en debiteurenrisico over en betaalt verstuurde facturen direct aan jou uit. Op deze manier beschik je dus sneller over kapitaal, dat nog vastzit bij je opdrachtgever(s).  In de meeste gevallen betaalt de factormaatschappij maximaal 90% van de factuur binnen 24 uur uit.

Factoring als goedkope oplossing

Factoring hoeft niet duur te zijn. Vergeleken met andere financieringsvormen (bijvoorbeeld via banken) kan het zelfs goedkoper zijn. Niet alleen bespaar je op een aantal overhead kosten zoals porto, briefpapier en tijd van medewerkers. Je hoeft ook niet te wachten op betalingen en daarom kun je profiteren van een gezondere bankbalans en besparing op rentekosten. En last-but-not-least: door een snelle uitbetaling kunnen bijvoorbeeld vaak betere afspraken met leveranciers gemaakt worden, waarmee factoring zichzelf terugverdient. Met factoring kun je als ondernemer je meer focussen op de corebusiness van jouw bedrijf.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Hoe werkt factoring via MODINT Credit & Finance?

De factormaatschappij betaalt niet alleen direct je facturen uit, maar MODINT Credit & Finance neemt daarnaast het debiteurenbeheer over en verzekert het faillissementsrisico.

Stap 1: Overdragen facturen

Wanneer de factuur voor geleverde goederen of diensten is gemaakt, wordt deze meteen naar de factormaatschappij verzonden.

Stap 2: Betaling factuur

Er wordt snel betaald, in de meeste gevallen binnen 24 uur, en maximaal 90% van de factuurwaarde (minus een factorfee).

Stap 3: Debiteurenbeheer

Wij voeren namens de factormaatschappij het debiteurenbeheer uit. Ook treden wij tegelijkertijd op namens de kredietverzekeraar, zodat je vordering altijd onder de dekking blijft. Als het nodig is nemen we contact op met klanten die te laat betalen. Dat doen wij op een zorgvuldige manier, met oog voor jullie klantrelatie.

Stap 4: Debiteur betaalt

De debiteur betaalt het factuurbedrag rechtstreeks aan de factormaatschappij.

Stap 5: Betaling resterend bedrag

Zodra de betaling van de debiteur is ontvangen, wordt het resterende bedrag minus financieringskosten overgemaakt.

Is factoring geschikt voor jouw bedrijf?

Wil je weten of factoring geschikt is voor je bedrijf? Doe de gratis MODINT C&F Factorscan. Je krijgt van ons een advies op maat en weet direct of factoring interessant is voor je debiteurenportefeuille. De factorscan is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

  Naam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Wat voor soort klanten heb je?

  Wanneer factureer je?

  Wat is je verwachte jaaromzet?

  Opmerkingen

  Hoe werkt de MODINT C&F factorscan?

  We maken telefonisch kennis met elkaar, bespreken de kenmerken van je bedrijf, de huidige financiële situatie en willen graag weten waarom je factoring overweegt.

  Het is handig om de volgende informatie bij de hand te houden:

  • Gegevens over je klantenbestand en historie van debiteuren;
  • Hoeveel facturen je op jaarbasis verstuurt en wanneer;
  • Omzetgegevens (incl. BTW).

  Wil je meer weten over factoring en/of het de juiste oplossing is voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  Wil je meer weten over factoring?  Vraag vrijblijvend een offerte op.

  Heb je vragen? Laat je op maat adviseren door onze specialisten!

  Bel me terug

   Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: