Bespaar op valutakosten met iBanFirst

Meer dan 80% van de leveranciers in fashion voorzien cq ervaren momenteel sourcing-problemen. Heroriëntatie op de productieketen of nearby-sourcing is dus actueel en daarmee ook het aspect van koersrisico op valuta of kosten van internationale betalingen. Modint Credit & Finance heeft daarom met iBanFirst een partnerovereenkomst gesloten waarmee klanten met kortingen gebruik kunnen maken van aanzienlijke voordelen op een gezamenlijk transactieplatform.

Wat is iBanFirst?
iBanFirst is het alles-in-één platform dat bedrijven helpt bij het beheren van hun internationale betalingen en valutarisico’s. Ondanks de uitdagingen die het afgelopen coronajaar met zich meebracht, staan ze dit jaar in de Top 250 Groeibedrijven.

iBanFirst is gestart in 2013, vanuit het ongenoegen dat het MKB steeds slechter bediend werd door banken op het gebied van internationale betalingen in vreemde valuta. Zij hebben toen een platform gebouwd waar dezelfde service wordt geboden, maar waarbij ondernemers zelf de betalingen kunnen uitvoeren en tegelijkertijd de risico’s kunnen afdekken, die daarmee gepaard gaan.

Betrouwbare betalingen in elke valuta
Bij internationale transacties zorgt traditioneel bankieren voor vertragingen in het ontvangen van betalingen. Dankzij een 100% online proces, stelt iBanFirst je in staat om rekeningen te openen in 30 valuta’s, met jouw eigen geregistreerde IBAN. Hierdoor worden alle transacties en valutawissels beheerd vanuit dezelfde ergonomische en efficiënte web-interface.

Beperk blootstelling aan wisselkoersrisico’s
Valutaschommelingen zijn een risico voor jouw bedrijf. Het risicobeheer van valutawissel is over het algemeen enkel toegankelijk via de ’trading rooms’ van internationale banken. IBanFirst heeft krachtige en flexibele vreemde valuta hedging (risk management) oplossingen, direct beschikbaar voor alle klanten. Deze worden geactiveerd en kunnen gebruikt worden via dezelfde interface, als die voor al je transacties.

Competitieve en transparante tarieven
Internationale betalingen generen vaak hoge kosten en wisselcommissies. Deze zijn vaak verborgen, worden pas achteraf in rekening gebracht én hebben een negatieve impact op jouw marges. Met iBanFirst krijg je controle over jouw internationale betalingen. Een directe verbinding met de valutamarkt maakt transacties in realtime mogelijk, tegen een vaste prijs, die je met één klik kunt valideren.

Ondersteuning gedurende de volledige transactie
Buitenlandse betalingen zijn complex. Het proces en de compliance-eisen kunnen moeilijk te begrijpen of intimiderend zijn voor mensen die dit niet vaak doen. Met iBanFirst krijg je weer controle over jouw betalingen. Een directe verbinding met de FX-markten maakt het mogelijk om in real time te handelen met concurrerende en transparante tarieven, met een vaste prijs.

Integreer iBanFirst met jouw ERP-systeem
Door te profiteren van de standaarden voor bankconnectiviteit, staat iBanFirst je toe betalingen via jouw ERP of TMS te verzenden en jouw rekeningafschriften rechtstreeks te ontvangen. Met open API’s kun je iBanFirst integreren in elke toepassing en elk proces.

Modint Credit & Finance heeft met iBanFirst een partnerovereenkomst gesloten waarmee klanten met kortingen gebruik kunnen maken van aanzienlijke voordelen op een gezamenlijk transactieplatform. Wil je op de huidige volatiele markt ook het risico op bijvoorbeeld de U$ of Turkse Lira afdekken, danwel aanzienlijk besparen op internationale betalingen: neem dan contact met ons op. Bel 088-505 4700 of mail naar info@modintcredit.com

Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: