Volgens Gertjan Slob van Locatus is een faillissement meestal een teken dat een winkel al te weinig klanten trok. Een nieuwe huurder kan juist weer nieuw publiek aantrekken. ING-retaildeskundige Dirk Mulder benadrukt dat een faillissement niet altijd aan de locatie ligt, maar vaak te maken heeft of een winkel nog relevant is, met een gebrek aan investeringen in de winkel, het assortiment of klantgerichtheid.
Moet je als retailer zorgen maken?
De Retail Risk Index van Locatus meet hoe groot de kans is dat een winkel op een bepaalde locatie blijft bestaan. Factoren zoals leegstand, omzetting van winkels naar woningen en wisselingen van huurders spelen hierbij een rol. Langdurige leegstand kan de uitstraling van een winkelstraat schaden, vooral als panden worden gevuld met tijdelijke winkels of nagelstudio’s.
Toch biedt een faillissement ook kansen. Een nieuwe winkel in dezelfde sector kan extra winkelend publiek trekken. Ondernemers kunnen hierin meedenken door in gesprek te gaan met winkelstraatmanagers of vastgoedbeleggers.
Daarnaast is het slim om de eigen winkellocatie continu te evalueren en niet te wachten tot een huurcontract afloopt. Tijdig anticiperen vergroot de kans op een geschikte locatie.
Kortom, een faillissement in de straat hoeft geen probleem te zijn. Blijf alert, speel een actieve rol in de ontwikkeling van de winkelstraat en zie veranderingen als een kans.
Bron: FashionUnited
Foto: Shutterstock
Lid van Nederlandse Orde voor Wettelijke Incassodienstverleners
Lid van Verbond van Credit Management Bedrijven
Copyright © 2021 | Colofon | Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Privacy | Cookies | Klachtenafhandeling