Steunmaatregel kredietverzekeraars

Eerder dit jaar zijn kredietverzekeraars met de overheid een steunpakket aangegaan. Het ondersteuningsprogramma beschermt verzekerde bedrijven tegen risico’s van non-betaling tijdens deze coronacrisis. Hierdoor wordt het domino-effect, dat wanbetalingen in de toeleveringsketen kan veroorzaken, aanzienlijk verminderd. In dit bericht vertellen we wat de huidige status is.

De huidige ondersteuningsovereenkomst loopt af op 31 december 2020.
Maar de afgelopen weken hebben de kredietverzekeraars met de overheid veelvuldig gesproken over de verlenging van dit programma tot 30 juni 2021. We verwachten dat er zeer binnenkort een akkoord wordt bereikt. De Europese Commissie moet alleen nog enkele formaliteiten afronden.

Daarom worden de tijdelijke kredietlimieten die zijn goedgekeurd op uw kredietverzekeringspolis en die zijn verstrekt als resultaat van het steunprogramma, opnieuw verlengd met een vervaldatum van 30 juni 2021.
Dit vervangt dus de bestaande vervaldatum van 31 december 2020. De bijgewerkte kredietlimieten worden de komende weken doorgevoerd in MyEH en Watch! weblink. Het kan voorkomen dat door de vakantieperiode de officiële bevestiging later is dan 31 december. Wees gerust, we houden de tijdelijke limiet in stand. De bevestiging volgt binnen enkele dagen in januari, wanneer het niet lukt om dit voor 31 december te finaliseren. Let op! Het kan zijn dat u meerdere bevestigingsberichten tegelijk krijgt als er meerdere tijdelijke limieten worden aangekaart.

Houd er verder rekening mee dat alle andere polisvoorwaarden van kracht blijven. Zodra we een formeel akkoord hebben van de verlenging van het overheidssteunpakket laten wij u dit natuurlijk direct weten.

Ten slotte willen we nogmaals benoemen dat we ons ervan bewust zijn hoe uitdagend de COVID-19 crisis is, zowel persoonlijk als professioneel.
Als uw kredietverzekeraar en uw partner in creditmanagement staan Euler Hermes en MODINT Credit & Finance ook in deze moeilijke en turbulente tijden graag voor u en uw onderneming klaar. Daarom houden we uw limieten nauwlettend in de gaten. In Q2 van 2021 beoordelen wij de tijdelijke limieten opnieuw. Afhankelijk van o.a. de economische situatie en een positieve financiële ontwikkeling van uw klant zetten wij de tijdelijke limiet alsnog om naar een permanente limiet. Wij stellen u hier dan natuurlijk direct van op de hoogte.

Heeft u vragen over dit bericht?
Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of uw accountmanager bij MODINT Credit & Finance of Euler Hermes. Wij helpen u graag.

Bron: MODINT Credit & Finance
Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: