Faillissement voor FNG groep

De rechtbank heeft modegroep FNG maandag 3 augustus officieel failliet verklaard. De vrijdag ervoor is voor de onderdelen in Nederland surseance van betaling verleend. FNG heeft zowat 370 winkels in België en Nederland. Zo’n 3000 werknemers kunnen door het faillissement hun baan kwijtraken.

De eerste prioriteit van de curatoren is een grote uitverkoop organiseren om extra cash binnen te halen voor de schuldeisers. Maar ze zijn ook al bezig met de volgende stap: de verkoop van bedrijfsonderdelen. De curatoren willen de winkels zo snel mogelijk weer open hebben.

Volgens verschillende bronnen zijn de bekendste kandidaat-overnemers de Belgische kledingketen JBC en Deichmann, het Duitse moederbedrijf van vanHaren. Ook oude bekende bij FNG, Martijn Rozenboom, liet weten interesse te hebben in het concern.

Het bestuur en de raad van toezicht van FNG NV hebben de laatste maanden alle mogelijkheden onderzocht om de FNG-groep te redden. Toen bleek dan FNG niet op de banken konden rekenen, werden ook alternatieve financieringsopties bekeken. Maar ook deze alternatieven bleken niet genoeg om het Belgische moederbedrijf van onder meer FNG Retail, Brantano, Expresso, Steps, Promiss, Claudia Sträter, Miss Etam en Fred + Ginger te redden.

Het beursgenoteerde FNG samen met het Scandinavische onlinebedrijf Ellos vallen buiten het faillissement.

Ook getroffen door het faillissement van FNG? MODINT Credit & Finance vertegenwoordigt een groot aantal (grote) schuldeisers en zit daarmee direct aan tafel bij de curator. U kunt zich hierbij aansluiten, wij begeleiden u volledig in het hele faillissementstraject. Neem contact op met MODINT Credit & Finance via +31 88 5054710 of info@modintcredit.com.

Bron: tijd.be en retaildetail.be
Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: