Ontbijtsessie ‘Risk appetite voor zakendoen in Duitsland’

Op 20 september jl. organiseerden we de tweede bijeenkomst over zakendoen in Duitsland dit jaar. Dit keer in het Parkrestaurant de Waard op het IPKW (Industriepark Kleefse Waard).

Tijdens het genot van een fantastisch verzorgd ontbijt door Kickstart Food, werden deelnemers geïnformeerd over de laatste commerciële, economische en juridische ontwikkelingen in de Duitse markt. In een zeer interessante bijdrage van Johan Geeroms, de Risk Director Benelux van Allianz Trade, vertelde hij wat de huidige recessie waar Duitsland zich in bevindt, doet met de handel. Hij gaf een uitgebreide inkijk hoe een kredietverzekeraar aankijkt tegen het Duitse economische klimaat.

 

Advocaat Wolfgang May van MODINT Credit & Finance heeft uitgebreid stilgestaan bij Insolvenzanfechtung, wat dit inhoudt, wat dit voor consequenties voor bedrijven kan hebben en hoe je aanspraken van Duitse curatoren kunt voorkomen en wanneer je ermee geconfronteerd wordt, hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 

Nicki Welchering van Alpmann Fröhlich presenteerde kansen pakken in Duitsland, maar ook juridische risico’s en valkuilen. Tenslotte zette Frank Wöbbeking van Mediamixx met mooie voorbeelden hoe je een Duits bedrijf het beste wel en niet kunt benaderen de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland uiteen. Ook gaf hij een aantal adviezen over hoe je het beste je marketing voor de Duitse markt kunt aanpassen.

Wij organiseren regelmatig informatie sessies over internationaal zakendoen. Mocht je hier geïnteresseerd in zijn, laat het ons weten. Je kunt ons bereiken via info@modintcredit.com.  Of bel ons voor meer informatie over export, +31 88 5054700.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: