Modebiënnale State of Fashion verbindt Arnhem met mondiale modeverhalen in ‘Ties that Bind’

Het internationale modeplatform State of Fashion trapt modebiënnale ‘Ties that Bind’ in Arnhem af. De titel hint op een doel: verbinden. Hoofdcuratoren Louis Bennetts en Rachel Dedman benadrukken dat deze editie een bijzonder ingrediënt bevat voor een heuse moderevolutie. Namelijk: samenwerking met denkers, makers en doeners van over de hele wereld, het globale zuiden in het bijzonder. Door deze focus is de biënnale in Arnhem anders dan voorheen.

Voor het eerst sinds de start van de biënnale in 2018 is er door State of Fashion een brug geslagen met steden buiten Europa. In samenwerking met curatoren uit zustersteden: Nairobi (de hoofdstad van Kenia), Bengaluru (stad in India) en São Paulo (de hoofdstad van Brazilië).

Maar er is ook ruimte voor lokaal talent. Zo zijn er meerdere ontwerpen van studenten aan de Arnhemse kunstschool Artez, maar ook het werk van succesvolle alumni zoals Bas Kosters te zien. Kort gezegd, iedereen die zich verbonden voelt met Arnhem kon zijn steentje bijdragen aan de biënnale. Het programma is divers in zowel denkkaders als in personen. En daarin zit zijn kracht om te verbinden.

De verbindende sfeer wordt nog eens versterkt door het feit dat de biënnale op vier locaties binnen Arnhem plaatsvindt. Te weten: het Rembrandt theater, de stadsbibliotheek Rozet, kunstgalerie Plaatsmaken en Museum Arnhem.

Bron en lees verder: FashionUnited.nl

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: