Meer faillissementen in februari

In februari zijn 49 meer bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een stijging van 21 procent. In de detailhandel

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 259 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 62. Dat is 29 procent meer dan in januari. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Retail
In de detailhandel gingen in februari 32 bedrijven failliet. Dat is het hoogste aantal sinds april 2020, aan het begin van de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er vielen vooral veel winkels in overige huishoudwaren en winkels in overige artikelen om. In beide gevallen ging het om 10 faillissementen.

Alle sectoren bij elkaar gingen er in februari 258 bedrijven failliet, 49 meer dan de maand ervoor. Vooral in de horeca gingen relatief veel bedrijven bankroet.

Tijdens de coronacrisis bleef het aantal faillissementen beperkt. Dat was mede te danken aan de coronasteunmaatregelen van de overheid. Bedrijven zien zich inmiddels geconfronteerd met inflatie en hoge energieprijzen, terwijl ze vaak ook nog uitgestelde belastingen moeten terugbetalen.

Faillissementen in mode, schoenen, sport, interieur, tapijt en textiel
Het aantal faillissementen in de modesector, schoenenbranche, home & interior en textielindustrie kun je nauwgezet volgen op onze site, klik hier.

Bron: CBS

Hulp of advies nodig bij een faillissement? Schakel MODINT Credit & Finance in. Mail naar info@modintcredit.com of bel naar +31 88 505 4700.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: