Wat betekenen de Europese importtarieven op Amerikaanse modeproducten?

De handelsrelaties tussen de EU en de VS zijn gespannen door wederzijdse importheffingen. Vanaf 1 april voert de EU nieuwe tarieven in op Amerikaanse producten, waaronder textiel en lederwaren, ter waarde van 18 miljard euro. Deze ‘herstelmaatregelen’ zijn een reactie op eerdere handelsbeperkingen door de VS.

Voor de mode-industrie betekent dit 25% invoerbelasting op producten zoals vloerkleden, koffers, kleding, schoenen en hoofddeksels met Amerikaans textiel of leer. Hoewel media waarschuwen voor duurdere spijkerbroeken, is dat niet vanzelfsprekend. Veel Amerikaanse merken zoals Levi’s en Wrangler laten hun producten wereldwijd produceren en kunnen zo de hogere tarieven omzeilen.

De impact van de maatregelen hangt af van de definitie van ‘afkomstig uit de VS’. Volgens douanewetgeving geldt een product als Amerikaans als het daar volledig is gemaakt of substantieel is bewerkt. Omdat modeproductie vaak complex is en wereldwijd plaatsvindt, kunnen bedrijven strategieën toepassen om extra kosten te beperken en importtarieven te omzeilen. Hierdoor blijven prijsstijgingen voor Europese consumenten waarschijnlijk beperkt.

Lees het originele en complete artikel op FashionUnited.nl.

Bron: FashionUnited
Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over:

    Ja, ik ga akkoord met het privacy-statement van MODINT Credit & Finance.(Je kunt hier het privacy-statement inzien)