Redding voor FNG-merken Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss

Modeketens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss maken een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Moederbedrijf FNG Group, met winkels in Nederland en België, werd begin augustus failliet verklaard. Toen werd al gesproken over een mogelijke doorstart van de Nederlandse tak.

NXT Fashion
De merken worden ondergebracht in een nieuwe holding genaamd NXT Fashion b.v. De nieuwe Nederlandse modegroep zal geleid worden door managing director Richard Turk, financieel directeur Guus Bakker, inkoop en productieketen directeur Nick Bogaars en commercieel directeur Patrick Miami- van der Borden. De nieuwe groep zal onderdeel zijn van de FLV Group van Martijn Rozenboom. Rozenboom is al betrokken geweest bij de doorstart van Miss Etam jaren terug. “Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren,” aldus Martijn Rozenboom in een persbericht. “Nadat ik mij verder verdiepte in de op tafel liggende plannen van het Nederlandse management wist ik het zeker, dit bedrijf verdient een nieuwe kans. Ik ben dus zeer verheugd dat ik de doorstart mag financieren en ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt.”

Wat de doorstart betekent voor de ongeveer 1500 medewerkers is nog onduidelijk. De komende weken wordt daar naar gekeken. De inzet is om zoveel mogelijk winkels, die financieel gezond zijn, mee te nemen. Dit hangt af van onderhandelingen met de verhuurders van de panden. Ook wordt gekeken naar het aantal medewerkers op het hoofdkantoor.

Het is de bedoeling dat de winkels aan de hand van data onder meer slimmer gaan inkopen. Daarnaast wordt er samenwerking gezocht met internationale partners zoals Zalando voor online uitbreiding buiten Nederland.

Welk FNG-merk is waar heen gegaan?

  • Fred & Ginger, Baker Bridge en CKS zijn overgenomen door Claes Retail Group. Claes Retail Group is al de eigenaar van JBC en Mayerline.
  • 43-winkels van Brantano zijn overgenomen door VanHaren, het dochterbedrijf van het Duitse schoenenconcern Deichmann. Wat met de overige Brantano-winkels in België gebeurt is op dit moment nog onduidelijk.
  • Miss Etam, Steps, Promiss, Expresso en Claudia Sträter worden ondergebracht bij NXT Fashion b.v., een nieuwe holdingmaatschappij. De maatschappij is ontstaan door de samenwerking van het voormalige FNG Nederland en ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom.
  • Over het lot van Suitcase en Ginger bestaat nog geen duidelijkheid op dit moment.

Bronnen: nos.nl en fashionunited.nl
Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: