Het hoe en wat van een kredietverzekering

Het percentage klanten dat facturen niet betaalt, is door de coronacrisis meer dan verdubbeld (creditexpo).  Een kredietverzekering biedt u bescherming hiertegen, maar hoe werkt een kredietverzekering eigenlijk en wat doet het nog meer? 

Wat is een kredietverzekering
Wanneer uw klanten de facturen niet betalen, bv door betalingsproblemen of een faillissement, kunt u zelf in de problemen komen. Met een kredietverzekering beschermt u zichzelf tegen dit verlies; kan een klant de rekeningen niet meer betalen, dan zorgt een kredietverzekering ervoor dat de schade aan u vergoed wordt. Op die manier is uw cashflow geoptimaliseerd en worden eventuele risico’s afgedekt. Een kredietverzekering is een professionele verzekering tegen wanbetalers, overmacht en faillissementen.

Een kredietverzekering is geschikt voor alle bedrijven die aan andere bedrijven op krediet leveren en is dus niet van toepassing op bedrijven die aan overheden of consumenten verkopen. Een kredietverzekering dekt enkel debiteuren binnen de B2B-markt.

Hoe werkt een kredietverzekering
Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Afhankelijk van de keuze bestaat een krediet­verzekering uit drie basiselementen: bedrijfs- of kredietinformatie, incasso en dekking.

Bedrijfsinformatie
MODINT Credit & Finance beschikt over een unieke en zeer uitgebreide databank met actuele informatie van ruim 200.000 bedrijven in binnen- en buitenland. Onze credit checks bevatten onder meer klantenidentificatie, betalingservaringen over meerdere seizoenen, eventuele achterstalligheden (frequentie, duur en samenloop) en incasso’s. In combinatie met de jaarcijfers beschikken wij zo over goede informatie over de kredietwaardigheid van uw afnemers. Op basis van deze informatie kunnen wij en u een juiste inschatting maken van het kredietrisico bij uw afnemers.

Incasso
Betaalt een klant niet? Dan draagt u de openstaande vorderingen op deze klant aan ons over. Wij gaan dan aan de slag om toch uw geld binnen te halen. Deze incasso gebeurt door de gespecialiseerde creditmanagers van MODINT Credit & Finance. Bij sommige kredietverzekeringen is onze incasso dienstverlening inbegrepen.

Dekking tegen schade
Het kan natuurlijk voorkomen dat een klant echt niet kan betalen of failliet gaat. Lukt het ook onze incasso afdeling niet om uw geld te incasseren, dan keren wij de schade aan u uit. Afhankelijk van de gemaakte afspraken keren wij een percentage uit van de overgedragen vorderingen. Dit kan oplopen tot wel 90 procent.

Een uitgekiend branche creditmanagement concept draagt aanzienlijk bij aan beperking van verliezen. Dit start met een gedegen debiteurenbeheer. Dit moet ten grondslag liggen aan elke kredietverzekeringspolis en samenwerking.

Meer redenen om een kredietverzekering af te sluiten
Naast zekerheid omtrent omzetverlies, biedt een kredietverzekering nog meer voordelen. Denk hierbij bv aan gemoedsrust of het profiteren van gunstige financieringsmogelijkheden. Kijk hier voor de top 10 redenen om een kredietverzekering af te sluiten.

MODINT Credit & Finance heeft verschillende soorten kredietverzekeringen, voor élk betaalrisico, élk type onderneming
én voor binnen- en buitenland. Wij kunnen de meest passende kredietverzekering met scherpe
premies verzorgen, zodat u met een gerust hart zaken kunt doen.

BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

VRAAG HIER EEN OFFERTE OP.

Bron: modintcredit.com, eulerhermes.nl
Foto door Adrianna Calvo via Pexels

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: