CAPLE ONDERSTEUNT HET NEDERLANDSE KINDERKLEDINGMERK DONSJE MET EXTRA WERKKAPITAAL VOOR VERDERE INTERNATIONALE EXPANSIE EN GROEI

Caple heeft via MODINT Credit & Finance een 6 jarige blanco groeilening gefaciliteerd van €600.000 als ondersteuning van de internationale uitbreiding en groei. Donsje is begonnen in 2013 als (in eerste instantie) bescheiden kwaliteitsmerk voor hoogwaardige milieubewuste kinderschoenen. De collectie is inmiddels aanzienlijk uitgebreid alsmede de leveranciers keten. De onderneming is een familiebedrijf pur sang en wordt gedragen door een zeer ondernemend echtpaar.

In nog geen 7 jaar heeft Donsje een plaats verworven in de niche van kwalitatief hoogwaardige kinderschoenen maar ook in kinderkleding en accessoires. Donsje wordt inmiddels verkocht in 44 landen en heeft onlangs een `flagship’ winkel geopend in Amsterdam.

Donsje is van plan om verder door te groeien en de komende jaren nog drie winkels in Europa en één in China te openen. China is een belangrijke markt voor Donsje hetgeen de kracht van dit merk onderstreept.
De huisbankier bleek niet in staat om dit snelle internationale groeiritme verder te faciliteren. Een blanco langjarige bedrijfslening via Caple bleek dan ook de aangewezen oplossing als aanvulling op de bestaande faciliteiten van de huisbankier.

“Onze prille samenwerking met Caple bleek een goede start. Het komt helaas vaak voor dat succesvolle snelle groeiers in het MKB-segment niet meer voor hun financiering terecht kunnen bij de huisbankier. De door ons begeleidde groeifinanciering, waarbij via Caple een langjarige blanco lening werd aangetrokken, was ideaal voor Donsje”, meldt Frans van der Hoorn, Algemeen Directeur, Modint Credit & Finance.

Mitras Waumans, Credit Analist, Caple: “de aanvullende blanco groeilening van BNP Paribas is precies de aanvulling van het werkkapitaal dat snelle internationale groeiers nodig hebben. In dit soort gevallen kan de Nederlandse huisbank vaak niet mee, zeker bij de voor hen kleinere posten. Wij zijn dan de aangewezen partij om een toekomstgerichte op kasstroom analyse gebaseerde financiering aan te leveren.”

Bron: MODINT Credit & Finance

 

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: