In the picture-1

Hoe ben je bij Modint Credit & Finance terecht gekomen?
Ik ben in 1985 begonnen als incassomedewerker bij branche-organisatie MODINT, toen nog Nederlandse Kleding Conventie, in Veenendaal. Tussendoor zijn we verhuisd naar Zeist en na een aantal jaren creditmanager geweest te zijn, ben ik debiteurenbeheer gaan doen. Inmiddels zitten wij nu zelfstandig in Arnhem met de labels Modint Credit & Finance (MCF) en CRDT.

Waaruit bestaan je werkzaamheden?
Ik verzorg voor diverse klanten het debiteurenbeheer. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit contact opnemen met debiteuren over de openstaande facturen, herinneringen sturen en contact hebben met klanten over de status van de portefeuille. Het doel is om z.s.m. het geld binnen te halen en misschien klinkt het als een cliché maar …

communicatie met debiteuren en klanten blijft een heel belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Wie is jouw doelgroep?
Onze klanten zijn ondernemers werkzaam in de mode, sport, schoenen, beauty en textiel en home & living. Als er een klant komt uit een andere branche, bv tuin, is dit geen probleem, uiteindelijk is, geld = geld. We doen zaken in m.n. Nederland en Europa, maar ook in de rest van de wereld en zijn daarop ingericht met ons systeem.

Waar haal je het meeste voldoening uit in je werk?
Wanneer het lukt om geld binnen te halen (je maakt er een sport van) met behoud van een goede relatie, daar ligt de focus. Door goede kennis en ervaring, kun je situaties goed inschatten en betalingsproblemen voorkomen bij de debiteuren.

Wat deden/doen jullie voor de klanten om ze tegemoet te komen in Coronatijd?
Er is meer overleg geweest met debiteur/klant, bv het niet blind versturen van herinneringen, maar ook advies geven en op het gebied van kredietverzekering: wat er wel of niet mogelijk was. We blijven dit ook doen.

Hoe ervaar je het werken thuis in Coronatijd?
Door dat je minder afleiding hebt, kun je thuis veel doen, maar voor de onderlinge contacten is het minder. Ik werk gelukkig nog wel af en toe op kantoor. Het is nu eenmaal niet anders en je helpt er iedereen mee.
Privé mis je wel de nodige contacten maar laten we hopen dat het gauw voorbij is.

Wat denk je dat sterke punten zijn van MCF tov andere creditmanagement organisaties of incassobureaus?
We zijn flexibel, kunnen elkaars taken overnemen waardoor het werk doorloopt. Dat is prettig voor ons maar ook voor onze klanten. Als er vragen zijn van klanten hebben we de kennis in huis om te beantwoorden, maar ook denken we mee in nieuwe onderwerpen en oplossingen.

Wij hebben veel informatie die we met elkaar kunnen delen, zodat we de pijnpunten meteen kunnen tackelen.

We zijn dagelijks op de hoogte van bv insolventies, we kunnen de klanten hierin dan snel adviseren wat te doen. Op dit moment krijgen we in het debiteurenbeheer traject een software update zodat we nog beter onze klanten kunnen bedienen.

Wat zijn veel gestelde vragen?
Er is niet 1 vraag die er zo uitspringt, maar in het algemeen wordt er meer gevraagd om mee te denken: ‘wat vind jij, zal ik die kopie factuur weer versturen…’, ‘heb jij nog contact gehad met …’, ‘gaan we over tot incasso’…? dat soort vragen. Prima hoor, we staan er open voor en zijn 24/7 bereikbaar.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: