Samenwerking met Turkse brancheorganisatie voor kleding TGSD

MODINT Credit & Finance is al jaren actief voor diverse Turkse kledingfabrikanten bij het aan de voorkant goed regelen van juridische kaders bij internationale handel en aan de achterkant bij het helpen innen van openstaande facturen. Door nu de handen ineen te slaan met TGSD, versterkt MODINT Credit & Finance haar internationale activiteiten en krijgen de leden van TGSD toegang tot de specialistische dienstverlening.

Tijdens een webinar voor TGSD-leden vorige week over “Verlagen van debiteurenrisico’s”, werd de samenwerking bekrachtigd door ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Frans van der Hoorn, algemeen directeur van MODINT Credit & Finance, en Sanem Dikmen, co-voorzitter van TGSD.

Het webinar werd door zo’n 45 leden gevolgd en richtte zich vooral op de ontwikkelingen en actualiteiten in Noordwest Europa, met name Duitsland en Nederland. Een groot aantal Turkse kledingfabrikanten hebben hier veel klanten en worden in toenemende mate geconfronteerd met betalingsproblemen van klanten. De internationale services van MODINT Credit & Finance bieden hen uitkomst.

MODINT-advocaat Wolfgang May RA duidde deelnemers op de kansen maar zeker ook (juridische) risico’s op zakendoen in Duitsland, met name het fenomeen ‘Insolvenzanfechtung’ en de steeds vaker voorkomende insolventies zoals ‘Schutzschirmverfahren’, om vervolgens uit te leggen hoe je je met een goed eigendomsvoorbehoud hier tegen kunt wapenen.

Allianz Trade gaf een presentatie over de huidige economische situatie in Nederland, ontwikkeling faillissementen, de huidige Westeuropese landenrisico’s en een vooruitzicht op verwachtingen die vanuit het perspectief van de kredietverzekeraar komen gaan.

Jeroen Leijser gaf ten slotte een toelichting op de ‘state of fashion’; de situatie in de retailketen, verwachte ontwikkelingen in de branche en hoe Turkse bedrijven daarop in kunnen spelen om vervolgens op de juiste wijze risico’s te vermijden dan wel te lijf te gaan.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: