Risico’s bij internationaal zakendoen beperken? Wij helpen!

In deze onzekere tijden word ik steeds vaker geconfronteerd met leveranciers die zich afvragen hoe ze hun risico’s zo goed mogelijk kunnen afdekken. Daarnaast is er ook nog een groep die helaas pas bij mij komt als er al een concreet probleem en discussie is met de afnemer.

Voor het afdekken van risico’s van het zakendoen met binnenlandse, maar vooral ook buitenlandse afnemers zijn er natuurlijk meerdere manieren, maar vaak wordt vergeten dat het eigenlijk allemaal begint met de overeenkomst met de afnemer. Ofwel: zorg dat er goede algemene voorwaarden van toepassing zijn! Dan kunnen discussies over vertraging in de leveringen door Corona of  tussentijdse prijsstijgingen een stuk makkelijker gevoerd worden. Beide partijen weten dan waar ze aan toe zijn: het is tenslotte zwart op wit in de voorwaarden geregeld.

Al vele jaren ondersteun ik leveranciers bij het toepassen en juiste gebruik van algemene voorwaarden. Helaas zie ik in praktijk nog vaak dat er oude of onvolledige algemene voorwaarden worden gebruikt, die de leverancier onvoldoende beschermen, of dat voorwaarden door onjuist gebruik niet gelden. Jammer, want in de huidige markt knelt dat steeds meer en met de juiste hulp had dat voorkomen kunnen worden. Dan hadden bijvoorbeeld die geleverde goederen bij een faillissement van een afnemer toch wèl teruggevorderd kunnen worden…

Ik kan bestaande (internationale) algemene voorwaarden voor u screenen (quickscan), maar ook vervangen door geheel nieuwe. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor aanvullingen op maat, naar gelang de specifieke wensen van de leverancier. Kortom, kom in actie en vraag een offerte aan via Algemene voorwaarden mode en textiel | MODINT Credit & Finance of bel naar: 088-505 4700.

Bron: Mr. Harald von Poppe, Sr Jurist bij Modint Credit & Finance
Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: