Actualiseren van je algemene voorwaarden

De wereld is sinds corona flink veranderd. Er is een nieuwe werkelijkheid ontstaan wat aanpassing van ons allemaal vraagt. Dit is ook het geval met je business. Daar waar we voorheen blind konden varen op het ‘normale’ seizoenspatroon, logistieke trajecten en ‘gewone’ handel, worden we nu geconfronteerd met logistieke problemen, prijsstijgingen en bijzondere omstandigheden die kredietwaardigheid van klanten snel en flink doen veranderen.

Op het moment dat je je orders hebt geschreven, heb je prijzen al vastgesteld o.b.v. productie en inkoop. Gaandeweg de productie word je regelmatig geconfronteerd met grote prijsstijgingen van katoen, garens en andere grondstoffen.

En wat te denken van de sterk en snel stijgende prijzen van containers, zeevracht, luchtvracht en vervoer per trein? Een container kostte in maart 2020 nog $ 2.000 tot $ 3.000, op dit moment wordt er maar zo $ 18.000 gerekend.

Maar ook de vertraging in leveringen kan problemen veroorzaken. Het niet tijdig beschikbaar hebben van een container, vertraging van onboarding van de container, waardoor leveringstermijnen niet gehaald worden, zorgt ervoor dat winterjassen pas in november in Rotterdam aankomen, terwijl je deze in september had willen (en moeten) uitleveren. Wanneer je naleveringstermijnen niet goed benoemd staan en geconditioneerd zijn, kan vervelende gevolgen hebben.

Het huidige economische klimaat vraagt dus om mogelijke aanpassingen van je Algemene voorwaarden. Het is belangrijk de juiste juridische kaders te houden met je afnemers, afgestemd op de actualiteit. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via 088-5054700 of mail ons info@modintcredit.com.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: