Gerry Weber is het afgelopen boekjaar diep in de rode cijfers beland. Het nettoverlies kwam uit op 148,1 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst van 10,3 miljoen werd behaald. Dat laat het Duitse modeconcern weten bij de bekendmaking van de voorlopige jaarcijfers.

De terugval is onder meer het gevolg van 63,3 miljoen euro aan herstructurerings- en advieskosten. Ook was er sprake van een bijzondere waardevermindering en afschrijvingen voor in totaal 69,3 miljoen euro. De ebit over de twaalf maanden tot eind oktober was 15,5 miljoen euro negatief, tegenover 19,9 miljoen euro positief een jaar eerder.

Gerry Weber is niet tevreden met de resultaten, maar ze komen tegelijkertijd niet als een verrassing. “Met de aanpassingen die we hebben gedaan, verkrijgen we de nodige flexibiliteit en leggen we een duurzame basis voor het terugwinnen van de vroegere kracht van het bedrijf”, aldus chief restructurering officer Florian Frank. Hij hoopt voor eind volgende maand overeenstemming te bereiken met alle schuldeisers en grote aandeelhouders over een nieuwe financiering.

Het modeconcern laat verder weten flink te willen reorganiseren, waarbij zowel banen in de winkel als bij ondersteunende diensten verdwijnen. Ook gaan zo’n 230 winkels op slot.

Hoeveel ontslagen er vallen en waar de winkels dichtgaan, heeft Gerry Weber nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n eigen 1.270 winkels, waarvan zo’n vierhonderd onder de vlag van Hallhuber. In Nederland heeft Gerry Weber zo’n veertig vestigingen.

Bron: retailnews.nl
Foto: indebuurt.nl