Op dit moment is er niet genoeg steun van de banken om moederbedrijf Tom Tailor Holding SE toestemming te geven voor de verkoop van Bonita aan Victory & Dreams. In maart meldde Victory & Dreams zich als koper voor Bonita, maar tot een overdracht is het nog niet gekomen. 

De directie blijft zich inzetten voor de goedkeuring van de verkoop, maar zegt dat het niet verwacht groen licht te krijgen. Daarom worden alle strategische alternatieven weer bekeken.

Heiko Schäfer, managing director van Tom Tailor Holding SE: “We zijn erg teleurgesteld door deze ontwikkeling. Aan de ene kant omdat de verkoop van Bonita ondanks al onze inzet niet is afgerond. Aan de andere kant, omdat we dit nog steeds als de beste optie zien. De directie zal daarom zich in blijven zetten om een bevredigende oplossing te vinden voor alle betrokken partijen en zal doorgaan met de herstructurering van Bonita.”

Bonita, het merk dat zich richt op een vijftig-plus doelgroep drukt al jaren op de omzet en winst van de Tom Tailor Group. Indien de verkoop van Bonita niet doorgaat, moet Tom Tailor de volledige merkwaarde van het bedrijf, à 184,5 miljoen euro, afschrijven. Scheiding van het moederbedrijf is daardoor des te belangrijker.

Victory & Dreams, onder meer eigenaar van Witteveen en Miller & Monroe, heeft de intentie om een deel van de Nederlandse en Duitse Bonita-winkels om te bouwen naar Witteveen. Het modeconcern is sinds april in surseance van betaling.

Bron: fashionunited.nl en vakbladvrouwenmode.nl
Foto: chainels.com