Vidrea Retail heeft maandag 15 april uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig geopend.

De directie van het modebedrijf hoopt door de surseance tijd te krijgen om, samen met de nog te benoemen bewindvoerder, een faillissement te voorkomen. Het bedrijf is de afgelopen maanden naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen doordat de Duitse tak op 1 maart uitstel van betaling heeft gekregen. Dit was volgens Vidrea noodzakelijk gezien de gevolgen voor de Duitse zusterorganisatie van het eerdere faillissement van de vorige eigenaar Sempione Fashion in Zwitserland.

Vidrea verwijst verder naar ‘een negatief artikel’ over het bedrijf in het FD, vorige maand, dat de positie van het bedrijf snel verder zou hebben verzwakt. Leveranciers eisten daardoor onmiddellijke betaling van rekeningen. Vervolgens zegde huisbank ABN Amro eind vorige week de rekening-courantfaciliteit op.

Vidrea groeide door overnames in Nederland, Duitsland en Oostenrijk razendsnel uit tot een modebedrijf met honderden winkels. Vorige maand nog werd modeketen Bonita overgenomen van de Duitse eigenaar Tom Tailor. Eerder voegde het bedrijf de Nederlandse en Duitse winkels van Charles Vögele en modeketen Witteveen toe aan zijn portfolio. Regelmatig kwam het bedrijf in opspraak, omdat leveranciers en pandverhuurders stelselmatig te laat zouden worden betaald. Verschillende schuldeisers vroegen al het faillissement aan voor het modebedrijf.

Bron: retailtrends.n