Dungelmann ging in juli dit jaar failliet en laat, naar nu blijkt uit het faillissementsverslag van de curator, een totale schuld na van minimaal 4,3 miljoen euro. Het bedrijf is voor 1,1 miljoen verkocht aan Marcel Rozenboom. 

Verlies
Het ging al enkele jaren niet goed met Dungelmann. De schoenenketen had in 2017 nog een omzet van 16,7 miljoen euro, maar zag dat in 2018 teruglopen naar 13,6 miljoen euro. Dungelmann Schoenen B.V., het moederbedrijf van alle andere Dungelmann vennootschappen, leed in 2017 al een verlies van 337.000 euro. Dit steeg in 2018 naar een verlies van 1,4 miljoen euro.

Reorganisatie
Twee jaar geleden startte de schoenenwinkel met een reorganistatie, nadat de toenmalige bestuurder overleed. Het was de bedoeling om enkele winkels te sluiten, maar de omzet in de maanden mei en juni van dit jaar vielen dermate tegen dat er een acuut liquiditeitsprobleem ontstond. Dat is de oorzaak geweest van het faillissement.

Schuld
De schoenenketen laat een schuld na van 4,3 miljoen euro, waarvan 1,7 miljoen euro bestaat uit vorderingen van de Rabobank en ABN Amro. Er staan nog voor 541 duizend euro aan belastingen uit en nog 130 concurrente crediteuren hebben ruim twee miljoen euro aan vorderingen bij de schoenenketen uitstaan.

Het bedrijf is voor 1,1 miljoen verkocht aan Marcel Rozenboom. Rozenboom was eerder al betrokken bij de doorstart van McGregor, Gaastra en Supertrash.

Bron: retailtrends.nl en fashionunited.n