Modeketen Sissy-Boy maakt een doorstart onder de vleugels van Termeer Groep. Het bedrijf, waar schoenenketens Sacha en Manfield onder vallen, hoopt zoveel mogelijk winkels open te houden.

Sissy-Boy werd vrijdag 12 april failliet verklaard, nadat begin deze maand al uitstel van betaling werd aangevraagd. De resultaten kwamen vorig jaar al onder druk te staan. Op dat moment had de onderneming 45 eigen winkels en zeshonderd werknemers.

De nieuwe eigenaar, een familiebedrijf dat al sinds 1909 in de modewereld opereert, wil ongeveer 80 procent van de zeshonderd medewerkers behouden. Die mensen krijgen op 1 mei een nieuw contract.

Door de schoenenmerken Sacha en Manfield aan te vullen met ‘een krachtig mode- en lifestylemerk’ als Sissy-Boy, versterkt het bedrijf naar eigen zeggen zijn positie in het Nederlandse retaillandschap. Sissy-Boy keert weer terug in een familiebedrijf, benadrukt Termeer-ceo Ward Termeer in een persverklaring. “En familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden”.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De komende tijd moet duidelijk worden hoeveel winkels behouden kunnen blijven.
Het is ook nog onbekend wat er met de winkels in België zal gebeuren. “Termeer onderzoekt de mogelijkheden voor de winkels in België”, aldus de curator.

Onder Termeer Groep vallen de 43 schoenenwinkels van Sacha, terwijl drie jaar terug Manfield werd overgenomen na het faillissement van Macintosh. Van die formule gingen na de doorstart zo’n twintig van de zeventig winkels op slot.

Bronnen: nu.nl, retailtrends.nl en sprout.nl
Foto: property.nl