Weer een modeketen in de problemen. Deze keer damesmodeketen La Ligna, waaraan deze week (19 juni) voorlopige surceance is verleend.

La Ligna werd begin 2016 al failliet verklaard nadat jarenlang rode cijfers werden geschreven. Ten tijde van het faillissement was de schuld opgelopen tot tien miljoen euro. La Ligna beschikte in 2016 over ca. vijftig vestigingen, verspreid over het hele land.

Al snel na het faillissement werd een doorstart gemaakt. Blend Company betaalde 350 duizend euro voor de overname van de failliete modeketen. De nieuwe eigenaar hield 47 van de vijftig winkels open, zo bleek uit het toenmalige faillissementsverslag.

Deze week werd echter bekend dat er nu opnieuw problemen zijn voor la Ligna en dat aan het bedrijf voorlopige surceance is verleend.

La Ligna opende in 1984 zijn eerste winkel in Groningen. De keten richt zich op ‘goede, betaalbare modebasics, afgewisseld met subtiele details en verrassende mode-items’. Vanaf 1992 ontwerpt La Ligna de vrouwencollecties binnenhuis en is het private label la Ligna gelanceerd. De modeketen heeft ook een webwinkel.

Bron: retailtrends.nl en fashionunited.nl