Kledingketen Sissy-Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Een reddingsplan waarbij de modeketen zou worden overgenomen, werd afgelopen weekend afgeblazen. Het is de zoveelste keten die in zwaar weer verkeert.

Brand Retail Group, eigenaar sinds 2017, zegt te hebben geprobeerd de modeketen weer gezond te maken, door onder meer in de kosten te snijden en de collectie te verbeteren.
Na de tegenvallende verkopen van eind vorig jaar werd besloten een nieuwe eigenaar te zoeken, waarna met verschillende partijen is gesproken. Dat heeft geleid tot ‘vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector’. Nadat die partij zich onverwacht terugtrok, moet de directie surseance van betaling aanvragen.

Uit een e-mail van ceo Sven Bleekemolen aan leveranciers werd vorige week duidelijk dat Sissy-Boy op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Daarin werd alleen gesproken van een Nederlandse mode-investeerder, zonder namen te noemen. Verder werd leveranciers om een bijdrage gevraagd, in de vorm van een korting van dertig procent op geleverde goederen.

Truien en spiegels
Sissy-Boy is in 1982 opgericht. Naast kleding verkoopt de keten ook woonaccessoires als kussens, kandelaars en spiegels. De omzet bedroeg vorig jaar circa 60 miljoen euro.
Sissy-Boy kwam in handen van Brand Retail Group toen het moederbedrijf eind 2017 met steun van investeerders de modemerken van Varova Fashion Group overnam.

Brand Retail Group had ook de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble ’n Dry in haar portefeuille. De meeste van die merken heeft Brand Retail Group afgelopen twee jaar verkocht. Naast Sissy-Boy bezit het alleen nog Open32.
“Open32 had ook last van de warme zomer en matige decembermaand”, zegt Schilperoord. “Maar ondanks dat zijn de resultaten van deze keten wel goed.”

Sissy-Boy is goed voor 45 vestigingen in Nederland en België en er werken ruim 600 mensen. De eigenaar en het management onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart. De winkels blijven voorlopig geopend.

Bron: retailtrends.nl en nos.nl
Foto: indebuurt.nl