Sandwich Fashion Group vraagt faillissement aan voor zijn Nederlandse en Duitse activiteiten. Sandwich maakte in december vorig jaar nog een doorstart, toen voormalig eigenaar Veldhoven International failliet ging. 

De Sandwich Fashion Group heeft op 6 april bekendgemaakt dat het voor zowel de Nederlandse als de Duitse bedrijfsactiviteiten faillissement heeft aangevraagd. Het gaat om de onderdelen SF Commercial Services, SF Retail Services, SF Logistics Services, SF International en SF Germany.

De Sandwich Fashion Group realiseerde in december 2019 nog een doorstart voor het merk Sandwich, dat in 1983 werd opgericht.

“Door het compleet wegvallen van de omzet na sluiting van de winkels door heel Europa als gevolg van het Coronavirus (Covid-19), kan het bedrijf de doorstart van het merk niet continueren. Tot nader order blijven de winkels gesloten en momenteel is de webshop open. De medewerkers zijn geïnformeerd. Naar verwachting zal op 7 april een curator worden benoemd”, aldus het persbericht.

Moederbedrijf VeldhovenGroup
Sandwich werd in 1983 gelanceerd door moederbedrijf VeldhovenGroup, dat in de loop der jaren meerdere merken lanceerde of overnam. Eind december 2016 maakte het bedrijf bekend zich volledig te gaan focussen op het best presterende merk Sandwich. De vrouwenmodemerken Dept en Turnover werden stopgezet en Olsen werd verkocht. Het bedrijf sprak toen de ambitie uit het aantal Sandwich-winkels te willen verdubbelen de komende jaren, al dan niet via franchise. Sandwich opende in het najaar van 2017 maar liefst 18 nieuwe shops. Het ging om 5 winkels in Nederland en 10 shop-in-shops in Duitsland.

Bron: textilia.nl