Modegroep FNG, het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, gaat de Belgische activiteiten reorganiseren. Voor diverse FNG vennootschappen is ook bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De modegroep meldde dit vorige week in een persbericht. Binnen de reorganisatie valt het sluiten van 47 winkels.

Van de 47 winkels zijn er dertig van de merken Brantano, Boutik by Brantano en Concept of Fashion. Alle zeventien winkels van Fred & Ginger en Ginger gaan dicht. Ook het hoofdkantoor in Mechelen wordt gereorganiseerd. Ongeveer 25 procent van de werknemers in België kunnen door het herstelplan hun baan verliezen, zo is te lezen in het plan. Het gaat om 287 medewerkers.

Nederland blijft dit keer buiten schot. In oktober vorig jaar verdwenen er vijftig banen doordat alle kantooractiviteiten werden gecentreerd op één plek, op het kantoor in Diemen. In januari maakte FNG bekend dat alle winkels van Promiss en 38 filialen van Steps in Nederland dichtgaan. Dat is inmiddels gebeurd.

Het financiële resultaat over 2019 is de aanleiding voor de herstructurering. Vorig jaar leed het modeconcern een nettoverlies van 292,1 miljoen euro. FNG moet maatregelen nemen om zijn liquiditeit te kunnen verzekeren en zijn schuldenlast te reduceren. Deze reorganisatie moet daaraan bijdragen.

“We begrijpen heel goed dat deze aankondiging hard aankomt bij onze medewerkers,” aldus interim- CEO Yves Pollé, in het persbericht. “Deze maatregelen zijn moeilijk en pijnlijk, maar noodzakelijk om nieuwe financiële middelen voor de groep te vinden en het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen. Door de focus te leggen op de sterktes van het bedrijf en te streven naar een meer efficiënte organisatie, willen wij onze medewerkers een realistische toekomst voor het bedrijf bieden en een belangrijke modespeler blijven.”

Bronnen: retailtrends.nl en fashionunited.nl
Foto: Shutterstock