Januari is weer begonnen, wat betekent dat het beursseizoen weer voor de deur staat. De oude vertrouwde spelers zoals Modefabriek en LingeriePro keren weer terug en nieuwelingen Sunday School en WFC Big Brands breiden uit. Verder op de kalender: The Fashion Gallery.

Kindermodebeurs Sunday School – 13 januari
Kindermodebeurs Sunday School beleeft op 13 januari alweer de derde editie. “Dit keer is het nog groter, nog internationaler en weer met een thema. Elke keer beginnen we weer met een leeg blad,” aldus Rob de Vos, de initiatiefnemer van de beurs. “Het is niet dat we denken: ‘Dit heeft goed gewerkt, dus we doen het weer zo’. We willen onze bezoekers inspireren en kijken naar wat zij nodig hebben.” In totaal zullen meer dan 200 merken een stand hebben in De Fabrique in Maarssen.

Modevakbeurs Modefabriek – 20 en 21 januari
Een oude vertrouwde tijdens het beursseizoen is natuurlijk Modefabriek. In vier hallen presenteren meer dan 600 merken hun nieuwe collectie voor het komende winterseizoen 2019/2020. Een verandering om in de gaten te houden: de hal die bestemd was voor de mannenmerken is veranderd. De mannenmode is verplaatst van de oost-hal naar de noord-hal.

The Fashion Gallery – 21 januari
Nieuw op de radar is The Fashion Gallery. Een dertigtal damesmodemerken presenteert de key items van de collecties voor winter 2019/2020 in hotel de Goudfazant. Retailers worden persoonlijk uitgenodigd, er zijn geen mogelijkheden om kaarten te kopen. Het evenement is in het leven geroepen door 10 agentschappen die onder andere merken zoals Femmes Du Sud, Tiger of Sweden, Iben, Sand Copenhagen en Rue Blanche vertegenwoordigen. De merken vallen in het midden-hoog segment.

Modevakbeurs LingeriePro – 27 en 28 januari
LingeriePro is eveneens een vaste waarde in het beursseizoen. Inmiddels vindt in januari al de 37ste editie plaats in Antwerpen. Ongeveer 350 collecties worden gepresenteerd in nachtmode, lingerie, badmode, homewear, shapewear, legwear én activewear. Voor het eerst heeft de beurs een aparte setting gecreëerd, genaamd Catch!, voor nieuwe merken of merken die voor het eerst deelnemen aan de beurs. “We denken al langer na over een dedicated zone waar aankopers nieuwe dingen kunnen ontdekken. Op geheel gekende LingeriePro-wijze zijn we creatief met dit idee aan de slag gegaan. Het resultaat hiervan valt te bewonderen op de beurs,” aldus Agnes Wené, creatief en strategisch officer van LingeriePro.

Modevakbeurs WFC Big Brands – 3 en 4 februari
Op het gebied van plus size mode vindt voor de vijfde keer de beurs WFC Big Brands plaats. Meer dan 100 merken doen mee aan de beurs in het World Fashion Centre. Onder andere merken zoals Zizzi, Noa Noa en Ophilia zijn te vinden op de beurs.

Bron: fashionunited.nl