Over MODINT Credit & Finance

MODINT Credit & Finance is een EU-onderneming op het gebied van creditmanagement en marktleider in de sector van mode en textiel binnen Europa. Wij bieden specifieke branche-toepassingen en integrale oplossingen aan o.b.v. een preventief concept.

internationaal
Vanuit eigen kantoren in Nederland en Duitsland helpen wij klanten in 10 verschillende landen. België en Denemarken zijn ons 2e ‘thuisland’. Ons netwerk vertakt zich door de hele EU. Talen zijn voor ons geen probleem. Wij bellen iedereen met een duidelijke boodschap.

fashion sports shoes beauty home & living
Wij zijn actief voor organisaties in fashion, sport, schoenen, beauty, textiel en home & living en hebben meer dan 600 klanten verspreid over o.a. Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Denemarken.

ontzorgen
Wij ontzorgen onze opdrachtgevers met een service en performancegericht creditmanagement concept bestaande uit: debiteurenbeheer, incasso, kredietverzekering, factoring, credit checks, monitoring en mediation. Met onze focus op debiteurenbeheer en minnelijke incasso heeft u snel en safe geld ‘in de pocket’.

dedicated know-how
Meer dan 80 jaar ervaring staat voor u klaar. Wij kennen uw klanten, spreken uw taal en begrijpen uw handel. Wij verlenen alle juridische bijstand die u nodig heeft. Zonder aparte nota bijten wij ons vast met kennis van zaken.

MODINT ondernemersorganisatie
De oorsprong van MODINT Credit & Finance vindt zich in MODINT ondernemersorganisatie. MODINT Credit & Finance biedt leden van MODINT branche creditmanagement diensten als onderdeel van het member benefit programma van MODINT.

Over MODINT ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel

Modint is het branchenetwerk van fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur)textiel.

Bij Modint zijn ongeveer 500 bedrijven aangesloten. Zij realiseren jaarlijks een gezamenlijke omzet van € 9 miljard in Nederland. Hiervan wordt ruim 50% geëxporteerd. De taak van Modint is om samen met haar leden te zorgen voor een waardevolle toekomst.

CRDT in het kort …

CRDT is een EU-onderneming met focus op creditmanagement. Binnen europa biedt CRDT specifieke concepten toegespitst op verschillende branches. Onder het label MODINT Credit & Finance worden bijvoorbeeld veel klanten uit de Benelux geserviced in de sector van mode, tapijt en textiel. In Duitsland en Denemarken maken weer meer leveranciers in mode, schoenen en sport, gebruik van onze branchekennis. Op deze wijze worden meer dan 750 ondernemingen binnen EU ondersteund vanuit onze kantoren in Nederland en Duitsland. In België, Oostenrijk en Denemarken zijn partnerships ingericht met diverse branche-organisaties. CRDT wil doorgroeien in deze partnerships op basis van dedicated knowhow en haar activiteiten uitbreiden in de huidige 10 landen.

Try us and find out.

Bezoek de CRDT website

MODINT Credit & Finance

Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem
Postbus 882, 6800 AW Arnhem
T +31 88 5054700
F +31 88 5054799
info@modintcredit.com
www.modintcredit.com
group: www.crdt.eu

MODINT GmbH

Fashion House Düsseldorf
Danziger Straße 111
40468 Düsseldorf
T +49 28 21 99 77 973
F +49 28 21 99 78 631
info@modintgmbh.de
www.modintgmbh.de

CRDT DK

Bella Center Copenhagen
Center Boulevard 5
DK-2300 Copenhagen
info@modintcredit.com
www.modintcredit.com

CRDT Belgium

Trade Mart
Atomiumsquare 1
1020 Brussels
T +31 88 505 4700
F +31 88 505 4799
info@modintcredit.com
www.modintcredit.com

Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’modintcredfin’ ai_numberoftweets=’3′ ai_tweet_title=’ ‘]

Klanten over ons

Wij laten klanten graag over ons praten.

“Ik had eerder niet voor mogelijk had gehouden, dat u zelfs vorderingen zonder juridische bijstand kunt incasseren, die door onze eigen debiteurenafdeling allang afgeschreven waren. En dit ook nog eens met zoveel inlevingsvermogen, handigheid en professionaliteit, dat de klant weer bij ons wilde bestellen. Beter kan men het werkelijk niet hebben.”
Ralph Rieker, Algemeen directeur, Ricosta Schuhfabriken GmbH
“Het werkte perfect vanaf het eerste moment dat we het incasso concept van MODINT gingen gebruiken. En dat terwijl het een achterstallige vordering was van aanzienlijke hoogte op een Griekse afnemer. Dit heeft voor mij de professionaliteit en de snelheid van de MODINT creditmanager meer dan overtuigd.”
Reinhold Milsch, managing partner, Fuchs & Schmitt GmbH & Co. KG
“Dankzij u resteren nu slechts vorderingen van failliete bedrijven op onze balans. Alle verdere openstaande vorderingen zijn inmiddels betaald. De MODINT creditmanagers hebben zelfs vorderingen van debiteuren uit Hongarije, Zuid-Afrika, Bahrein en India betaald weten te krijgen. Met inbegrip van rente en kosten. Ik ben erg onder de indruk en zeer content.”
Gerd Müller-Thomkins, directeur, Deutsches Mode-Institut DMI GmbH
“Onze continue groei ten zuiden van Denemarken hebben ook meer openstaande posten en schades met zich meegebracht. Sinds wij met MODINT samenwerken, hebben we onze afschrijvingen op debiteuren flink verlaagd. De communicatie is super en snel. De samenwerking heeft ons een flinke tijdsbesparing opgeleverd. De juiste partij die onze debiteuren beheert. We zijn blij om te kunnen werken met de professionele en competente mensen van MODINT.”
Lars Sandgaard, eigenaar, Sandgaard A/S
“De expansie van ons Europese klantenbestand heeft gelijktijdig gevolgen voor onze debiteurenportefeuille, waarbij wij moeilijkheden ervaren bij het incasseren in het buitenland. Sinds de samenwerking met MODINT, hebben wij met behulp van hun competente en professionele hulp met succes openstaande vorderingen geïncasseerd, inclusief rente en kosten. We krijgen “real time” updates over elk dossier en er bestaat een goede communicatie met onze debiteurenafdeling, wat leidt tot een win-win situatie! We zijn erg blij dat onze samenwerking heeft alleen positieve gevolgen en wij kunnen MODINT écht aanbevelen.”
Peter Van de Velde, accounting department, Vegotex International NV
“Sinds vorig jaar ben ik verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer bij Tramontana, een snelgroeiend modelabel met ruim 800 verkooppunten in Europa en Japan. Het is mij opgevallen dat de sterke groei van het aantal dealers / klanten door Modint uitstekend wordt opgevangen. Ze nemen ons veel werk uit handen door hun deskundigheid en ervaring op het gebied van (inter)nationaal debiteurenbeheer. Het bijna dagelijkse contact vind ik ook uitermate prettig en professioneel. Snel antwoord op je vragen, inspelen op de wensen en het adequaat incasseren van vorderingen zijn echt hun sterke punten. Modint is daardoor voor mij een onmisbare partner geworden.”
Laura Salamony - Di Lonardo, Debiteurbeheer, Popov Clothing B.V.

branches en strategische partners