Vergroot je kansen in Duitsland tijdens de Munich Creative Business Week!

Creative Holland, het internationaliseringsinitiatief van de topsector Creatieve Industrie, zet in op marktontwikkeling voor de creatieve industrie in (Zuid)Duitsland. Zo stimuleren we de buitenlandse handelsbevordering en helpen we bedrijven uit het MKB een kans te pakken op een kickstart in Duitsland.

MODINT Credit & Finance neemt daarom samen met Creative Holland in 2022 deel aan de Munich Creative Business Week 2022 (MCBW). Het thema is ‘Moving Horizons’. De MCBW is het grootste designevenement van Duitsland en een showcase van de creatieve en designindustrie voor een internationaal publiek. De MCBW 2022 biedt bedrijven en ontwerpers uit alle creatieve disciplines en kennisinstellingen de kans om zich te presenteren aan de professionele wereld, kennispartners en publiek. Denk aan design, architectuur, film, VR/AR, fashion, innovatie/kennis en aan diverse toepassingsgebieden.

Nederland wil graag een bijdrage bieden aan stedelijke ontwikkeling op het gebied van leefbaarheid, logistiek, mobiliteit, voedsel, waterhuishouding en veiligheid. Daartoe benadrukken we bij de Nederlandse deelname aan de MCBW, de waarde(n) van de Nederlandse creatieve industrie.

Creative Holland biedt jou als Nederlands creatief bedrijf of consortium de mogelijkheid tot aanhaken bij deze Nederlandse deelname aan de MCBW 2022. Niet door middel van het verhuren van vierkante meters op een beursvloer, maar door met je eigen concept of (business) driver deel te nemen. Onze partners NLinBusiness en MODINT Credit & Finance adviseren je graag en openen hun netwerk.

 • Is de MCBW voor jou of jouw bedrijf het juiste platform voor contacten in München / Zuid-Duitsland en het juiste momentum?
 • Kun je (als cluster van organisaties bijvoorbeeld) zelf een specifieke inbreng of evenement organiseren in München?
 • Neem met Creative Holland deel aan de Munich Creative Business Week van 14 tot 22 mei 2022!

 

Wat kun je van Creative Holland verwachten?
Onze insteek is open en gericht op het versterken van de gezamenlijke propositie van de Nederlandse creatieve industrie.

 • We organiseren een Creative Holland ‘Dutch Day’ op maandagmiddag 16 mei, met een matchmaking moment bij een Netwerkborrel waar ook Duitse partijen voor genodigd worden.
 • We kunnen je introduceren bij partijen uit Creative Embassy / Cities of Things programma;
 • We presenteren de naam van je organisatie in de communicatie uitingen en doen dat onder het label ‘Creative Holland’, zodat we gezamenlijk een Nederlands gezicht uitstralen.
 • We werken samen met een Perspartner in Duitsland.
 • Aanvullende wensen zijn bespreekbaar, onder meerkosten.

 

Wie hebben zich al ingeschreven voor deelname aan MCBW2022 met CreativeNL?

 • Voor Cities of Things oplossingsrichtingen (‘Creative Embassy MUC-AMS’) o.a. Springtime en de stichting Cities of Things.
 • Met focus op Nieuwe Materialen: Hogeschool van Amsterdam, Blade Made, en VenusianCollective.
 • In de toepassing van design voor Health oplossingen met Virtual Reality, zoals CLeVR.
 • Organisaties met een spilfuncties voor meerdere disciplines zoals INK en BLOC.
 • Een paar van hun pay offs: “Wij ontwerpen een betere wereld.” En “Next Generation Cities”.

 

Wat kost het je?

 • 450,– euro exclusief BTW om deel te nemen;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor iedere deelnemer voor eigen rekening;
 • Tijd om zelf je eigen evenement in München te organiseren om je onderwerp, product, kennis of dienst te positioneren (Creative Holland kan tips geven over locatie of Duitse partners);
 • April 2022: een digitale bijeenkomst om kennis te maken.

 

Interesse?
Heb je interesse in het onderzoeken van internationale kansen of samenwerking met collega-creatieve ondernemers of kennispartners in München, het verbreden van het creatieve ecosysteem in Zuid-Duitsland? Maak gebruik van de netwerken van Creative Holland en MODINT Credit & Finance en deze kans.

Laat ons per mail weten of je interesse hebt in deelname aan de MCBW en wat het onderwerp zal zijn waarover je zelf tijdens de MCBW een activiteit wil organiseren. Stuur deze mail vóór 22 maart 2022 naar info@modintcredit.com.

Wil je meer informatie? Neem contact op met MODINT Credit & Finance, bel +31 88 5054700 of mail info@modintcredit.com.

Bron: MODINT Credit & Finance
Foto: MCBW

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

  U wilt informatie over: