‘Hudson’s Bay lijdt in Nederland tachtig miljoen verlies’

De dertien Nederlandse warenhuizen van Hudson’s Bay draaien dit jaar een verlies van ruim tachtig miljoen euro. Mogelijk is een ontslagronde aanstaande, blijkt volgens De Financiële Telegraaf uit interne stukken van het warenhuisconcern.

De nieuwe eigenaren van de warenhuisketen zouden zich grote zorgen maken over de zware investeringen en achterblijvende omzetten in ons land. Het is nog niet zeker wat Hudson’s Bay gaat doen om het tij te keren, zegt een woordvoerder. “Dat er iets gaat gebeuren is duidelijk, maar de nieuwe eigenaren moeten nog een besluit nemen.”

De Nederlandse winkels vallen sinds kort, net als de gehele Europese tak van Hudson’s Bay, onder één dak met Karstadt. Die keten koerst af op een verlies van 26 miljoen euro, maar heeft al vastgoed verkocht en gesneden in het personeelsbestand. In totaal maakt het concern, waar ook het Duitse Kaufhof onder valt, dit jaar naar verwachting een verlies van 190 miljoen euro. Eigenaar René Benko wil de komende vijf jaar honderd miljoen euro besparen op personeelskosten, waardoor waarschijnlijk zo’n drieduizend banen verdwijnen.

Benko noemde de situatie in Nederland eerder al ‘moeilijk’. Hudson’s Bay heeft voor volgend jaar nog winkelopeningen op de planning staan in Amstelveen en Utrecht. Aangezien daarvoor langjarige huurcontracten zijn afgesloten, lijkt het erop dat die gewoon doorgaan.

Bron: retailtrends.nl

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: