Geen doorstart voor damesmodeketen Didi

Damesmodeketen Didi houdt op te bestaan. De curator van de failliete winkelketen bevestigde na berichtgeving door RTL Z dat er geen doorstart komt.

Begin januari van dit jaar ging Didi, een modeketen die sinds 1984 die in handen is van de Noord-Hollandse vastgoed- en textielfamilie Elzas, failliet. Daarna is volgens de curator vergeefs met diverse partijen gesproken. “Er was zeker interesse, maar de belangstelling richtte zich vooral op de uitverkoop van de voorraad tegen forse kortingen. Daarom is besloten om de resterende voorraad zelf maar te verkopen. Dat levert meer op voor de boedel”. Ook zeiden partijen dat ze enkele winkels wilden overnemen, maar dat was volgens de curator onvoldoende serieus of kwalitatief onvoldoende.”

De 81 winkels gaan vanaf volgende week maandag gefaseerd dicht. De laatsten sluiten waarschijnlijk volgende week woensdag. De komende dagen zal nog worden geprobeerd om zoveel mogelijk kleding te verkopen.

Door het faillissement verliezen zo’n 500 werknemers hun baan. Het personeel heeft in de weken na het faillissement doorbetaald gekregen van uitkeringsinstantie UWV. Na betaling aan het UWV en de Belastingdienst denkt de curator niet dat er veel overblijft om uit te keren aan de gewone schuldeisers.

Met Didi ging het al geruime tijd niet goed. De keten leed al enkele jaren verlies, onder andere door felle concurrentie in de winkelstraat en online. De afgelopen vijf jaar werd een verlies geleden van bij elkaar €10 mln.

Ook andere modeketens in het middensegment van de markt zijn door internet in de problemen gekomen. Vorige maand werd ook bekend dat het Belgische FNG tientallen kledingwinkels van Promiss en Steps in Nederland gaat sluiten.

Bronnen: fd.nl, rtlz.nl en retailtrends.nl
Foto: Shutterstock

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: