Focus op je onderneming en besteed debiteurenbeheer uit

Sommige ondernemers zijn terughoudend wat betreft het uitbesteden van debiteurenbeheer. Niet zo heel gek; het gaat om je klanten, je ‘tafelzilver’. De debiteurenadministratie wordt uit handen gegeven en hierdoor ben je als ondernemer afhankelijk van de externe debiteurenspecialist. Je lijkt minder grip te hebben op de benadering van je klanten. Doordat je over openstaande nota’s niet in direct contact bent, krijg je niet meteen de ‘zachte’ informatie van je klant. Wat leeft er, wat speelt er? Waarom zou je er dan voor kiezen om debiteurenbeheer uit te besteden?

De juiste specialist
De juiste mensen voor de juiste taak. Het is het allerbelangrijkste dat je de juiste specialist inschakelt. De juiste specialist weet op welke manieren hij debiteuren moet benaderen, zodat zij op betaling overgaan én een goede klantrelatie in stand blijft. Een specialist heeft ervaring met verschillende soorten debiteuren en kan op elke situatie inspelen. Ook is een specialist altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Focus op je onderneming
De meeste ondernemers hebben niet de volledige focus op het debiteurenbeheer en vinden het een van de mindere werkzaamheden. Mede door de angst dat een klantrelatie verstoord wordt door eventuele aanmaningen. Vaak wordt debiteurenbeheer daarom ook uitgesteld. Waar jij het moeilijk vindt om slechte betalers te benaderen, zorgt een specialist er juist voor dat deze meer aandacht krijgen. En weet: dat wordt door je klanten écht gewaardeerd. Een klant in moeilijkheden meldt zich vaak niet ut zichzelf maar is over het algemeen blij dat er naar samen de juiste oplossing wordt gekeken. Met het uitbesteden van het debiteurenbeheer kan je je weer volledig focussen op je eigen vakgebied en onderneming.

Duidelijkheid
Met het uitbesteden van het debiteurenbeheer creëer je duidelijkheid voor de klant, maar ook voor jezelf als ondernemer! Dit geeft niet alleen een betere cashflow. Het geeft meer structuur aan dit vaak ondergeschoven kindje en helpt snel problemen in een vroeg stadium te signaleren, zodat ook discrepanties in de organisatie en werkprocessen verbeterd kunnen worden. Immers, hoe sneller een dispuut wordt gesignaleerd, hoe eerder deze naar tevredenheid opgelost kan worden. Er is geen betere klantenbinder dan snel en goed opgeloste disputen!

Debiteurenbeheer: wanneer?
Debiteurenbeheer start feitelijk al bij het sluiten van de overeenkomst. Is de overeenkomst op de juiste manier tot stand gekomen? Welke afspraken zijn er gemaakt? Kun je terugkomen op deze gemaakte afspraken vanwege bijvoorbeeld de veranderende kredietwaardigheid van je klant? En hoe kun je dit oplossen?
Daarnaast is het belangrijk dat je een goed beheerstraject hanteert. Is er een termijn van 30 dagen afgesproken? Wacht dan geen 60 dagen met een betalingsherinnering sturen. Hoe langer dit op zich laat wachten, hoe later er door een klant betaald wordt. En vaak: hoe moeizamer het wordt voor een klant om te betalen. Ook hierom zou je kunnen kiezen voor het uitbesteden van het debiteurenbeheer. De specialist houdt de termijnen in de gaten en zal tijdig de debiteuren benaderen. Tijdig contact zorgt voor een tijdige betaling en signalering van disputen!

Bellen (internationaal)
Door continu in contact te blijven met je klant, blijf je zelf ‘aan de bal’. Zorg daarom ook dat je de taal spreekt van de klant. Niet alleen het sturen van een betalingsherinnering is van belang, juist telefonisch contact met je afnemer, aandacht geven en begrip voor zijn of haar situatie te tonen, geeft een betere verhouding en leidt vaak tot de juiste communicatie. Bovendien kun je in een direct (telefonisch) contact direct de juiste afspraken maken om de onbetaalde facturen betaald te krijgen.

MODINT Credit & Finance debiteurenbeheer
Wil je je volledig kunnen focussen op je onderneming? Besteed het debiteurenbeheer uit aan een specialist. Bij MODINT credit & Finance leg je je debiteurenbeheer in goede handen, wij zorgen voor ‘continu goed onderhouden en glimmend tafelzilver’. Wij ontzorgen je volledig. En uiteraard blijf jij door middel van rapportages op de hoogte van de voortgang en contactmomenten met jouw klanten.

Wil je meer informatie over het uitbesteden van debiteurenbeheer? Neem dan contact op met ons, telefoon 088-5054711 of info@modintcredit.com.

Creditmanagement voor de mode, sport, schoenen, textiel, home & living

Offerte aanvraag

    U wilt informatie over: