Door een reorganisatie bij de Vlaamse modegroep FNG verdwijnen in Nederland vijftig banen. Onder FNG vallen merken als Miss Etam, Claudia Sträter en Promiss. De onderneming zegt de organisatie van het hoofdkantoor op de schop te gooien om efficiënter te kunnen werken.

Bij de reorganisatie, die begin 2020 moet zijn zijn afgerond, worden alle ondersteunende afdelingen, zoals sales, marketing en inkoop, samengevoegd in het kantoor in Diemen. Alle merken krijgen teams die het merk beheren.
Door de ingreep worden vijftig banen boventallig. Dat is ruim 4 procent van het totale personeelsbestand van FNG Nederland. Er verdwijnen niet alleen banen, er komen er ook ongeveer tien bij op digitaal gebied.

FNG kondigde verder aan dat Richard Turk is benoemd tot Managing Director voor FNG Nederland, dat de merken Miss Etam, Steps, Promiss, Claudia Sträter en Expresso ontwerpt en verkoopt.
Volgens hem is de structuurwijziging nodig om beter te kunnen inspelen op onder meer de veranderende rol van het fysieke winkelkanaal, digitalisering en de groeiende invloed van de platformeconomie.

Het bedrijf, dat een beursnotering heeft in Amsterdam en Brussel, werd de afgelopen jaren steeds actiever op de Nederlandse markt. Zo werd de modeketen Miss Etam in 2015 overgenomen uit een faillissement.
De omzet van FNG steeg vorig jaar met zo’n zes procent tot 511,8 miljoen euro. Vooral de Belgische keten Brantano deed het goed. Afgelopen zomer nam FNG de Scandinavische Ellos Group over voor 229 miljoen euro.

Bron: retailtrends.nl en rtlz.nl