Het 34e IAF World Fashion Congres, werd dit jaar georganiseerd door de IAF (de wereldwijde organisatie voor de kledingindustrie) in samenwerking met branche-organisatie MODINT.

Thema
IAF World Fashion Convention is gericht op beslissers uit de mondiale kledingindustrie en gaat over de ontwikkelingen die de toekomst van onze industrie zullen bepalen.
Het thema was dit jaar: ‘bouwen aan een slimme toekomst voor mode’. In een wereld waar de prijzen niet veel lager kunnen dalen, boten niet veel sneller kunnen gaan en mensen niet veel harder kunnen werken, zijn verbeteringen vaak alleen nog mogelijk als het bedrijf slimmer wordt. Slimme samenwerking in de toeleveringsketen, slimme nieuwe machines, slimme materialen en bovenal slimme mensen. De conventie bood vele inspirerende voorbeelden van een slimmere productieketen.

Programma
De conventie startte afgelopen zondag 7 oktober traditiegetrouw met het golftoernooi.
Maandagavond was de feestelijke opening van het congres op het Maastrichtse Stadhuis. Op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober werd het congres zelf gehouden in het Crowne Plaza hotel.  MODINT Credit & Finance was één van de sponsors van dit volgeboekte congres.

Sprekers
De internationale IAF congressen worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de sprekers, veelal directieleden van grote internationale merken en retailers, (branche)organisaties, toeleveranciers en overheid.
Dit jaar waren er sprekers van grote merken en fabrikanten als Hugo Boss, Vivienne Westwood, Puma en VF, evenals een spreker van LeverStyle uit Hong Kong en Denim Village uit Turkije. Ook spraken er deskundigen van McKinsey, de C & A Foundation, de E-Commerce Foundation, het London College of Fashion, het Influencer Marketing Agency en het Centre for European Policy Studies. Zij gaven informatie over hun kennis en specifieke inzichten.
Onderwerpen waren o.a. visie op en ervaring met circulaire mode, de vraag hoe modemerken blockchaintechnologie in kunnen zetten om transparantie in de waardeketen te bereiken, hoe het gebruik van online influencers in de hedendaagse marketing onze industrie momenteel aan het veroveren is en de revival van de Russische mode-industrie.

Fashion Diner
Een feestelijk diner voor alle gasten is traditioneel onderdeel van het IAF congres. Dit jaar vond een mooie mix van mode, kunst en culinair plaats op het prachtige Chateau Sint Gerlach in Houthem.

Bron en foto’s: modint.nl; iafnet.com