De Nederlandse winkels van Hudson’s Bay stevenen af op een sluiting of faillissement. Dat blijkt volgens WirtschaftsWoche uit interne documenten van moederbedrijf Karstadt.

De Nederlandse warenhuizen zouden zo slecht presteren, dat een sluiting of bankroet nog dit jaar ‘economisch de meest zinvolle oplossing’ is. Het management van Galeria Kaufhof Karstadt verwacht dat de filialen in ons land tegen 2028 goed zijn voor een verlies van een miljard euro. De winkels van Hudson’s Bay zouden grotendeels verantwoordelijk zijn voor de ‘aanzienlijke verliezen’ van het Duitse moederbedrijf, hoewel ook warenhuisketen Karstadt zelf diep in de rode cijfers zit.

Hudson’s Bay en Karstadt konden niet op de berichten reageren. Hudson’s Bay opende vorige maand nog twee nieuwe warenhuizen in ons land en heeft nu vijftien winkels. Eerder lekte al uit dat het eerste jaar in Nederland een verlies van zo’n tachtig miljoen euro heeft opgeleverd.

Hudson’s Bay maakte begin dit jaar nog bekend zijn Nederlandse winkels op de schop te nemen om het tij te keren. Daarbij werd gesproken over een herpositionering en verkleining van de warenhuizen. Geruchten over een vertrek in ons land werden tot nu toe steeds weersproken.

Bron: retailtrends.n