De H&M Group is hard geraakt door de effecten van de coronacrisis, zo blijkt uit het halfjaarverslag van de groep. Over de eerste zes maanden van het financiële jaar liep de omzet met 23 procent terug. In het tweede kwartaal alleen al liep de omzet met 50 procent terug, zo blijkt uit het verslag. De helft van de winkels was twee maanden dicht. Het online kanaal bood nog enige compensatie, want daar groeiden de verkopen met 36 procent.

Wanneer gekeken wordt naar de tien grootste markten van de H&M Group, zijn de Verenigde Staten, Duitsland en Rusland het hardst geraakt. In die landen daalde de omzet met 68, 56 en 40 procent in het tweede kwartaal. In Nederland kwam de klap relatief minder hard aan, daar daalde de omzet in het kwartaal met 36 procent.

H&M heeft diverse stappen ondernomen om het effect van de coronacrisis op het bedrijf te beperken. Een van deze stappen is het versnellen van geplande winkelsluitingen en het terugbrengen van het aantal winkelopeningen. Volgens het persbericht zullen dit jaar 170 winkels sluiten en maar 130 nieuwe geopend worden. In eerste instantie zouden maar 130 winkels sluiten en 165 nieuwe winkels worden geopend. In het portfolio van de H&M Group bevinden zich de merken Cos, Arket, Afound, Weekday, Monki, & Other Stories, H&M en H&M Home.

Bron: fashionunited.nl