Engelen Schoenen is begin Februari door de rechtbank failliet verklaard. De mogelijkheden voor een doorstart zijn nog onduidelijk.

Engelen Schoenen is een keten voor het hele gezin met een breed assortiment aan schoenen voor zowel dames, heren als kinderen. Het bedient met merken als Van Bommel en Nike de bovenkant van de markt. Het is een ouderwets Zutphens familiebedrijf, opgericht in 1904. In 1995 is het overgenomen door drie zonen en sinds 2017 staat het onder leiding van Theo Engelen.

Engelen heeft zelf het faillissement aangevraagd. Hij laat in een reactie aan het Algemeen Dagblad weten ‘dat het niet meer ging’. Engelen Schoenen heeft een online webshop en vijf filialen, waaronder in Zwolle, Doetinchem en Deventer. De winkels blijven voorlopig open. Er werken zo’n twintig mensen bij het bedrijf.

Curator Vriezekolk zegt te kijken of er een overname in zit: ,,Dat moet binnen twee weken duidelijk zijn. Anders wordt het een uitverkoop.” Vriezekolk tekent aan dat het een moeilijke markt is. De schoenenketen had sinds de crisis te maken met teruglopende omzetten.”

Bronnen: retailnews.nl en destentor.nl
Foto: Shutterstock