De Chinese uitbraak van Coronavirus zet de modewereld op zijn kop. De sluiting van winkels en reisbeperkingen die het veroorzaakt, doen de verkoop binnen en buiten het land al flink afnemen. Net zo storend is de impact, die het virus achter de schermen heeft, in de toeleveringsketens.

China is ’s werelds grootste kledingproducent en modebedrijven over de hele wereld vertrouwen erop dat ze daar een aanzienlijk deel van hun kleding kunnen (laten) maken. Maar zelfs bedrijven die elders snijden en naaien, zijn vaak afhankelijk van China voor stoffen en versieringen zoals koorden, applicaties en meer producten die nodig zijn voor de afwerking. Fabrieken in China zijn gesloten vanwege het virus, maar zelfs nadat de epidemie is verdwenen en winkels daar weer open zijn, zijn de gevolgen ontstaan door productievertragingen, groot.

Op dit moment is het een gok wanneer fabrieken volledig zullen heropenen. “Het antwoord is dat niemand het weet,” meldde Edward Hertzman, oprichter en president van modevakpublicatie Sourcing Journal. Landen als Vietnam en Pakistan lijden ook onder de situatie. Hoewel modebedrijven het werk kunnen verplaatsen van China naar die locaties, zijn ze vaak nog steeds afhankelijk van China voor hun materialen.

China is met een ruime marge de grootste textielexporteur ter wereld (38% van het wereldwijde totaal in 2018). Hertzman merkte op dat schoeisel- en sportbedrijven, die veel technische stoffen gebruiken, zoals hoogwaardige stretchmaterialen, het moeilijk vinden om alternatieven te vinden.

De mode- en schoenenindustrie hebben de afgelopen jaren naar fabrieken buiten China gezocht om meer van hun goederen te assembleren, maar het uitgebreide netwerk van infrastructuur voor de productie van mode in China, zorgt er nog steeds voor dat velen op China blijven leunen. PVH Corp., de reus achter Calvin Klein en Tommy Hilfiger, zei in een verklaring dat het ongeveer 20% van zijn producten in China maakt. Veel andere bedrijven hebben vergelijkbare aantallen (Gap, Adidas 18%, Urban Outfitters 20%, Nike 26%), maar voor bv schoenbedrijven Steve Madden en Skechers is dit nog veel hoger: 48 en 65 procent.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de fabriekssluitingen merkbaar worden in winkels. “De komende weken zouden kritisch moeten zijn, omdat verdere vertragingen bij de herstart van de productie, al half april kunnen resulteren in lege schappen (Wells Fargo Securities).

Een factor die zou kunnen helpen, is dat een aantal bedrijven hun kleding voor de lente en zomer al heeft geproduceerd. Werknemers gaan vaak naar huis voor de vakanties rond Chinees Nieuwjaar (dit jaar 25 januari), dus plannen bedrijven vaak een productievertraging rond die tijd.

Veel producten zitten momenteel vast in China omdat er weinig wordt verzonden via water of lucht. “Zodra de arbeid terugkeert, zorgen de hoge vraag en de beperkte transportmogelijkheden voor andere uitdagingen. Onze logistieke contacten vergeleken het probleem met een havenaanval; elke dag van inactiviteit vanaf hier kan een bestelling tot een week vertragen (Wells Fargo Securities).”

Bron: dit artikel is een bewerkte en vertaalde versie van : qz.com
Foto: Shutterstock