Claire’s Accessories, onderdeel van investeringsbedrijf Apollo Global Management LLC, bereidt zich volgens Bloomberg voor op een faillissement. De schulden van de accessoires keten worden door de website op bijna 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) geschat.

De website meldt dat de uiterlijke betaaldatum voor een rentebetaling van 60 miljoen dollar (48,8 miljoen euro) deze week verstrijkt en dat Claire’s de controle van Apollo Global Management LLC, het investeringsbedrijf dat in 2007 de keten overnam, overdraagt aan crediteuren, waaronder een aantal investeringsgroepen.

De rode cijfers die de onderneming schrijft, zijn volgens de Business of Fashion te wijten aan strategische en zakelijke beslissingen van het bedrijf. Tussen 2010 en 2013 opende Apollo 350 Claire-winkels in verschillende winkelcentra wereldwijd, wat een totaal van 2700 winkels in winkelcentra maakte.

Net als andere ketens (met een grote aanwezigheid in het winkelcentrum), heeft Claire te maken met dalend klantenverkeer en online concurrentie. Dit maakt het moeilijk winstgevend te blijven. Claire’s sloot om die reden contracten met CVS-apotheken en Giant Eagle-supermarkten om hun goederen daar te verkopen.

Bron: FashionUnited