Miller & Monroe moet al zijn winkels in Duitsland sluiten. De curator noemt het voortzetten van de vestigingen van Miller & Monroe economisch onmogelijk en verwijst hierbij onder meer naar grote problemen met de verhuurders als gevolg van openstaande huurbetalingen.

Panden en medewerkers
Om de huur van de panden over te nemen, heeft de curator overeenkomsten gesloten met retailketens KiK, TEDi en Woolworth. In april had Vidrea in Duitsland nog 160 Miller & Monroe vestigingen.  Tachtig  daarvan zijn waarschijnlijk uitgesloten van overname.

Daarnaast is er gekeken naar het behoud van zoveel mogelijk banen. Op dit moment wordt er van uitgegaan dat een groot deel van de ongeveer 1.500 winkelmedewerkers een nieuwe baan krijgt bij de nieuwe huurders van de winkelpanden.

Voormalig Charles Vögele erfenis
De Duitse tak van Miller & Monroe vroeg in maart dit jaar uitstel van betaling aan. Het bedrijf had te maken met claims van het voormalige Charles Vögele. Les Hes, toenmalig CEO van het bedrijf, merkte destijds op: “De economische situatie van het voormalige Charles Vögele GmbH was significant erger dan getoond tijdens de overname door Victory & Dreams Holding.”

Nederland
In Nederland krijgt Vidrea Retail BV langer de tijd om een faillissement te voorkomen. Halverwege april vroeg het modeconcern in ons land uitstel van betaling aan. De surseance werd daarna met drie maanden verlengd, wat uniek is in Nederland. Na de drie maanden komt er een stemmingsmoment waarbij de schuldeisers aan kunnnen geven of zij nog op deze manier verder willen met Vidrea.

Bron: retailtrends.n