nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief #7 | september 2020
Nieuwsbrief over kredietverzekeringen en algemene- en leveringsvoorwaarden. Daarnaast berichten over ‘herstructurering’ en ‘zombieklanten’. Tenslotte een bericht van onze Duitse advocaat over ‘vrijstelling van de verplichting tot faillissementsaanvraag in Duitsland’.

Nieuwsbrief openen

Nieuwsbrief #6 | juli 2020
Deze  nieuwsbrief is een financieringsspecial met o.a. informatie over werkkapitaalfinanciering en factoring. Daarnaast de berichten: ‘nauwelijks coronakrediet van banken voor kleine ondernemers’, ‘impact Corona op modebranche’ en het artikel ‘Die Zeitbombe tickt: Insolvenzwelle in Sicht’.

Nieuwsbrief openen

Nieuwsbrief #5 | juni 2020
Een insolvency special over hulp bij een failliete klant, betekenis steunmaatregel kredietverzekeraars, uitstel van betaling en top 10 redenen om een kredietverzekering af te sluiten.

Nieuwsbrief openen

Corona Desk update 29 mei 2020
Deze extra newsflash gaat over de inhoud van het steunpakket/garantieregeling voor kredietverzekeraars, waarbij de Staat als herverzekeraar is gaan optreden voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten.

Newsflash openen

Corona Desk update 26 mei 2020
Deze extra newsflash gaat over het steunpakket/garantieregeling voor kredietverzekeraars, waarbij de Staat als herverzekeraar is gaan optreden voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten.

Newsflash openen

Nieuwsbrief #4 | mei 2020
In deze Duitslandspecial aandacht voor exportland Duitsland met artikelen over ‘insolvenzanfechtung’, ‘COVID-19-Insolvenz Aussetzungsgesetz’, ‘uitstel van (deel)betaling in Duitsland tijdens de Corona-crisis’ en ‘wordt Corona als overmacht beschouwd?’.

Nieuwsbrief openen

Corona Desk update 8 april 2020
Deze extra newsflash gaat over de laatste ontwikkelingen tijdens de coronacrisis met een tussentijdse update van Euler Hermes, aanvullende steunmaatregelen, versoepeling van de kredietverzekering spelregels, webmeetings en het CRDT alert abonnement.

Newsflash openen

Nieuwsbrief #3 | april 2020
Deze nieuwsbrief gaat over Corona en kredieten, met info over de garantieregeling handelkredieten en liqiditeit en krediet. Daarnaast de volgende artikelen: ‘Branche-organisaties vragen om meer financiële ruimte’ en ‘Credit checks en kredietrapporten’.  Tevens aandacht voor de MODINT Coronavirus webmeetings, de KvK Coronaregelingen check en de Coronadesk van MODINT Credit & Finance.

Nieuwsbrief openen

Corona Desk update 24 maart 2020
Deze extra newsflash gaat over de stand van zaken tijdens de coronacrisis, met nieuws over de kredietverzekeringen, polisvoorwaarden en aandacht voor de Corona Desk van MODINT Credit & Finance.

Newsflash openen

Nieuwsbrief #2 | februari 2020
Nieuwsbrief 2 gaat in zijn geheel over  het Coronavirus in de fashion, met de volgende artikelen: ‘Coronavirus: wees alert!’, Coronavirus zet modewereld op zijn kop’, ‘Gevolgen Coronavirus nog maanden voelbaar ‘ en aandacht voor de Coronadesk.

Nieuwsbrief openen

Nieuwsbrief #1 | januari 2020
In deze engelstalige nieuwsbrief aandacht voor de komende fashion trade events in 2020, faillissementen van een antal bekende kledingketens en de volgende artikelen: “do a Credit Check”, “the number of bankruptcies in Germany continues to rise” en “Europe must prohibit free returns”.

Nieuwsbrief openen